Klassevis corona-dimission: Rektor holder den samme tale 11 gange

Afgangseleverne på Holstebro Gymnasium og HF dimitterer lige nu. Men på grund af corona-virus sker det klassevis og med begrænsende antal gæster.

Da 3. K på Holstebro Gymnasium og HF i dag dimitterede var det femte gang rektoren skulle holde dimissionstale.

Skolen har nemlig valgt, at de forskellige klasser får hver deres dimission på grund af situationen med coronavirus. 

- Jeg er noget spændt på, at vi skal holde 11 dimissioner i år frem for det, vi plejer. Det eneste, vi egentligt savner, er fællessangen. Til gengæld får vi en lidt mere personlig oplevelse for eleverne, siger rektor Peter Damgaard Lunde.

Som noget nyt i år har klassens faste lærer lavet en videohilsen til eleverne, og en elev får også lov til at holde en tale for sine klassekammerater. Men traditionen tro, så holder rektoren også en tale til eleverne.

- Jeg prøver at lave små variationer af talen, men jeg kan den næsten udenad nu, siger Peter Damgaard Lunde efter sin femte tale.

0:08
Efter dimissionen fik eleverne taget klassebillede og fulgte traditionen med at kaste med deres huer.

Mere personlig afslutning

En af grundene til, at hver klasse får sin egen dimission, er, at eleverne får mulighed for at få gæster med til den højtidelige dag. Hver elev må have tre gæster med.

Og eleverne har taget den alternative dimission til sig.

- Nu har vi endelig fået en ordentlig afslutning trods corona. At blive færdig sammen med klassen er fuldstændig fantastisk. Det blev meget personligt, og talerne var decideret til klassen og ikke kun til årgangen. Det var mega godt og kunne godt være det, man skulle gøre fremover, siger Ellen Fjord fra 3. K på Holstebro Gymnasium og HF.

Rektoren tror dog ikke, at der i fremtiden vil blive så mange dimissioner, da der normalt ikke er nok dage til det.

- Vi skal da overveje, hvilke gode elementer vi kan tage med videre, siger Peter Damgaard Lunde.

De næste dage skal studenterne fejre deres afslutning med studenterkørsel.