Kanalkaos: Omlægning af tv-kanaler udskudt

150.000 seere kunne have fået sort skærm i næste uge. Nu er en stor kanalomlægning udskudt til efter coronakrisen.

Planerne er udtænkt for længe siden.

Boxer, som sender tv ud til de almindelige antenner i stuen eller på taget, skulle begynde at sende på nye signaler og lukke ned for de nuværende.

Til gengæld skulle de gamle signaler bruges til bedre dækning på mobil-nettet. Og det store skift var planlagt til 31. marts.

Det er allerede i næste uge.

Men så kom corona-krisen. Og det ændrede planerne:

- Tv'et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning, og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid, siger kulturminister Joy Mogensen.

Mange tv-apparater fra 2012 og tidligere kan ikke modtage de nye signaler, og derfor skal der et nyt tv eller en ny boks til, for at op mod 150.000 seere fortsat kan se tv - blandt andet fra TV MIDTVEST.

Erfaringen fra tidligere kanalomlægninger er, at det kan være svært at overskue for mange ældre. De er vant til at få hjælp til tv-teknikken af venner eller familie, og det kan være svært under coronakrisen.

Derfor er telebranchen gået med til at udskyde kanalomlægningen.

- Lige nu står Danmark i en helt ekstraordinær situation, hvor det er afgørende, at ingen mister muligheden for at følge med i nyhedsstrømmen, siger direktør i teleindustrien Jacob Willer.

Den store kanalomlægning er udskudt til 2. juni.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.