Sidste mulighed hjem aflyst - nu er de fanget i Honduras

Coronavirussen har fået Honduras til at lukke sine grænser. Tre unge kvinder fra Herning kan nu ikke komme hjem.

Først på ugen kunne TV MIDTVEST fortælle om tre 21-årige kvinder fra Herning-egnen, der sad fanget i Honduras, efter landet lukkede sine grænser og afbrød alt flytrafik for at undgå spredningen af coronavirus.

Og der sidder de tre unge kvinder Kamilla, Sofie og Cathrine stadig, foræller Kamillas mor, Anette Østergaard.

- De er ved at indstille sig på, at den eneste chance for at komme hjem nu er, at myndighederne hjælper dem, og de dermed bliver hentet. De havde muligvis haft en chance for at komme med et fly til Miami, men det er også aflyst nu, fortæller hun.

- Jeg synes, det bliver mere og mere forfærdeligt. Jeg tror desværre ikke, der bliver sendt et fly afsted efter dem. De håber selv på, at der kommer til at ske noget, men de ved intet konkret. Det er op ad bakke.

Ifølge Anette Østergaard har de endnu ikke hørt fra Udenrigsministeriet.

Anette Østergaards 21-årige datter, Kamilla, er lige nu strandet i Honduras. Langt væk fra hjemmet i Snejbjerg.
Anette Østergaards 21-årige datter, Kamilla, er lige nu strandet i Honduras. Langt væk fra hjemmet i Snejbjerg.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Bor på hostel

De tre unge kvinder bor på et hostel i byen San Pedro Sula i det nordvestlige Honduras. De må ikke gå ud, men har de efter omstændighederne godt, fortæller Anette Østergaard.

- Der er ikke udsigt til, at deres hostel lukker. Der bliver handlet lidt ind for dem, så de har mad og det hele, siger Anette Østergaard. 

De unge kvinder tog afsted på deres rejse i starten af januar, hvor coronavirussen endnu ikke skabte større bekymring internationalt. De forsøgte at komme hjem, da Udenrigsministeriet opfordrede alle danskere til at skynde sig tilbage. De fik billetter til Frankfurt, men dagen før afgang lukkede Honduras sine grænser.

Tre piger fra Herning-området kan ikke komme hjem fra Honduras. Landet er lukket ned.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.