Kamp mod kedsomhed: Niels og Astrid laver billedjagt i landsby

For at fylde den ekstra fritid ud midt i coronakrisen har Astrid og Niels Holmriis sat en rute med små opgaver op i området, hvor de bor.

Hvad skal man lave, når man lige pludselig har fået en hulens masse tid foræret?

Det spørgsmål stiller mange nok sig selv nu, hvor arbejdsliv og skole er sat på et noget lavere blus end normalt. 

For Astrid og Niels Holmriis har løsningen være at skabe en noget, som andre kan få glæde af.

Til hverdag driver parret Holmriis Bed & Breakfast fra landsbyen Lee tæt på Bjerringbro. Men coronakrisen har sat en dæmper på bookingerne - især fra de udenlandske gæster, der på grund af de lukkede grænser ikke kan komme hertil.

- Der ikke er ligeså mange kunder, som vi plejer at have. Lige nu er det kun fire ud af vores 15 bed and breakfast-værelser, der er i brug, fortæller Astrid Holmriis. 

Til daglig står Astrid Holmriis for driften af parrets bed and breakfast-virksomhed, mens Niels Holmriis er selvstændig i forsikringsbranchen. Men i dag har de sammen gået ruten for at sætte billedjagten op. 
Til daglig står Astrid Holmriis for driften af parrets bed and breakfast-virksomhed, mens Niels Holmriis er selvstændig i forsikringsbranchen. Men i dag har de sammen gået ruten for at sætte billedjagten op. 
Foto: Astrid Holmriis

 Tænker kreativt i en krisetid

Når der ikke er så meget at lave i virksomheden, har hun måttet tænke lidt kreativt.

- Jeg kan simpelthen ikke sidde stille alt for lang tid ad gangen. Så nu hvor vi har fået frigivet noget tid, ville jeg gerne lave noget, der kunne være til glæde for andre, fortæller Astrid Holmriis.

Sammen med sin mand Niels Holmriis har hun brugt de sidste par dage på at lave en billedjagt med små opgaver rundt i Lee og omegn.  

- Vi har selv fire børn, men de er ikke her. Så vi tænkte, hvad kan vi gøre for familier med børn, så de kan have lidt at tage sig til i denne tid. Og så er vi også beskæftiget, fortæller hun.

Billedjagten er åben for alle interesserede og strækker sig over ca. 2 kilometer med både start og slut ved branddammen i Lee. 

- Der er små opgaver og information om de steder, man går forbi, undervejs på ruten. En af opgaverne er, at man skal sende en selfie til mig, fortæller Astrid Holmriis. 

Siden de satte pælene med opgaver op i dag, har hun allerede fået to selfies fra folk, der har gennemført ruten. 

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.