Kærkomne renoveringsmilliarder: - Det trænger rigtig, rigtig, rigtig meget

Penge til at renovere slidte almene boliger er længe ventet. Blandt andet i i Ringparken i Viborg.

Regeringen vil i løbet af de kommende seks år afsætte 30 milliarder til at renovere almene boliger. Endelig, lyder det fra Jane Nielsen, som bor i Ringparken i Viborg.

- Det trænger rigtig, rigtig, rigtig meget. Det skal bare renoveres nu og her. Ellers kan vi ikke blive boende, siger hun til TV MIDTVEST.

Ringparken har stået på en Landsbyggefondens venteliste i ti år. I Jane Nielsens lejlighed er der utætte vinduer og skimmelsvamp.

- Det er det eneste rigtige. Jeg kan ikke se, hvad alternativet skulle være. Det kan de ikke blive ved med at skubbe foran sig, uddyber hun.

Ifølge regeringens forslag kan Viborg Kommune få renoveret 1.440 almene boliger med en investering på 311 millioner. Hvis altså forslaget får opbakning af de øvrige partier på Christiansborg.

Sådan vil regeringen investere i Midt- og Vestjylland

Søren Pape og Jens Rohde: - Vi har rykket regeringen i flere uger

10 af landsdelens 13 kommuner er blevet tilgodeset i regeringens udspil. Det betyder, at 1,9 milliarder skal bruges på at renovere 5.455 almene boliger i Midt- og Vestjylland.

- Jeg er glad for, at de nu har sagt ja. Vi har spurgt dem i fire uger. Det er rigtig fornuftigt, siger de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Tema

Coronavirus

Han bakkes helt og holdent op af de Radikales boligordfører, Jens Rohde.

- Det er en vigtig del af beskæftigelsespolitikken i en krisetid. Det er et fint udspil, regeringen er kommet med. Vi sætter os sammen i næste uge og får forhandlet de her projekter i gang.

Kommuerne, Struer, Lemvig og Thisted, får ikke del i milliarderne i regeringens udspil.

Mange håndværkere mangler noget at lave under corona-krisen, og derfor vil Regeringen nu sætte gang i renoveringer af almene boliger for i alt 30 milliarder kroner.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.