Jyllands Park Zoo var vingeskudt – åbning giver fornyet optimisme

Glæden er tilbage i Jyllands Park Zoo, der fredag kunne slå dørene op for første gang i år.

Store smil.

Det har fredagen igennem været temaet i Jyllands Park Zoo. For efter længere tids nødvendig nedlukning på grund af coronakrisen, er der igen åbent for børn og barnlige sjæle blandt dyrene.

quoteJeg er kommet her, siden jeg var barn. Det er nok 50 år siden, jeg startede.

Eigil Mortensen, pensionist, Brande

Og lige præcis børn og barnlige sjæle var der mødt op i form af to børn og deres bedsteforældre.

- Vi er også lidt barnlige, starter bedstefar Eigil Mortensen fra Brande og fortæller derefter, hvorfor han og hans kone har taget deres to børnebørn med til Jyllands Park Zoo.

- Det er et godt sted at komme. Jeg er kommet her, siden jeg var barn. Det er nok 50 år siden, jeg startede med at komme herude. Måske endda længere endnu.

Derfor var de stået tidligt op og stod klar, da dørene til zooen var klar til at åbne.

Glad og tilfreds ejer

En anden mand, som formentlig havde det største smil af alle, da dørene åbnede, er ejer Ove Nordestgaard.

Han har tidligere beskrevet zooens situation som om, at den var skudt i begge vinger. Men nu er der lys forude.

- Vi er glade, fordi vi har fået lov til at åbne. Og så er vi glade, fordi der skal til at komme gæster. Vi skal til at have noget omsætning for at redde det. Det ser fornuftigt ud, og jeg tror, at der kommer mange mennesker nu her i denne periode. Vi er glade, siger han med et smil.

Fra politikerne meldte ud, at zoologiske haver måtte åbne, og til nu, er der blevet løbet hurtigt. Det har krævet meget, men da det var tid, var de klar. Næsten med det hele.

- Vi har nået 95 procent af det, vi havde regnet med at nå. Men vi er køreklar, så det er dejligt, siger Ove Nordestgaard.

Han var den, der kørte senest hjem efter forberedelserne til fredagens åbning. Faktisk var torsdag blevet til fredag, da ejeren klokken 01.30 natten til fredag forlod Jyllands Park Zoo med ro i sindet.

”Forløber fantastisk”

Derfor var det en træt ejer, der fredag formiddag kunne tage imod de første gæster. Men selvom både han og personalet havde knoklet hårdt torsdag, var der ikke en finger at sætte på indsatsen fredag.

Der var sørget for flere køer til at købe billet, og samtidig var gæsterne gode til at overholde retningslinjerne om afstand.

- Det forløber fantastisk. Folk er faktisk rigtig gode til at holde afstand. De holder minimum en meters afstand, og mange gange er det to til tre meter. Det er rigtig fint, siger Eigil Mortensen.

Se billeder fra genåbningen af Jyllands Park Zoo øverst i artiklen ved at klikke på pilene ude i siden.

Flere gæster har længe ventet på, at parken skulle åbne.
Tema

Coronavirus

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.