Juleindkøbene skal ensrettes

På et pressemøde klokken 16.00 kunne Magnus Heunicke fortælle om de landsdækkende restriktioner, der rammer Danmark i december.

Fra den 7. december vil der være nye landsdækkende corona restriktioner.

Anbefalingerne om antallet af kvadratmeter, der skal være per handlende i butikker og centre gøres nu til et krav.

- Vi skal tage lidt flere hensyn, end vi har gjort tidligere. For vores kunder betyder det forhåbentlig ingenting, fortæller Ryan Stubkjær, der er varehuschef hos POWER i Holstebro og fortsætter.

- Vi har en vagt på i de belastede tidspunkter, og vi har en corona-opsynsvest, så hvis vi kan fornemme, at der er ved at være for mange kunder, så er der en af de ansætte der iklæder sig vesten og hjælper med, at restriktionerne bliver overholdt.

Udover krav om antallet af kvadratmeter så vil det nu også blive et krav, at gangarealerne i alle større butikker skal være ensrettede.

Heunicke: For tidligt at melde ud om julerestriktioner

Juleaften nærmer sig, og tirsdag skriver kalenderen 1. december.

Men det er endnu for tidligt at sige, hvordan danskernes jul kommer til at forme sig under coronakrisen, når man taler om rejser på tværs af landet og lignende.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på et pressemøde i København, hvor han varsler nye tiltag for restriktioner i hovedstadsområdet.

- Vi planlægger ikke restriktioner på rejser omkring jul. Men som altid kan vi ikke dømme tiltag - også skrappere tiltag - ude, hvis smitten stiger voldsomt, siger han.

- Jul og juleaften betyder meget for mange. Og alle vil gerne kunne planlægge den.

- Men det er for tidligt at sige, hvordan restriktionerne vil være til jul, og hvordan en sikker og tryg jul kan holdes, siger Magnus Heunicke.

Dermed lægger han sig i forlængelse af de meldinger, som statsminister Mette Frederiksen (S) har udtrykt flere gange tidligere.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.