Jans pub blev lukket af politiet: - Man bliver først meget frustreret

Natten til lørdag blev i alt tre beværtninger i Holstebro lukket af politiet. Det frustrerer ejerne. Politiet fortæller, de har fulgt reglerne.

Jan Nonboe havde fredag aften glædet sig til at åbne sin irske pub Roxy Malt for første gang i et halvt år, men det blev en kort fornøjelse, for omkring midnat lukkede politiet pubben.

Politiets besøg kom dog meget bag på Jan Nonboe, der mente, han fulgte reglerne.

- Man bliver først meget frustreret, fordi man mener, man har læst alle de retningslinjer, der har været ude, også inde på politi.dk. Jeg har læst det hele mange gange, forklarer han.

Havde fjernet dansegulvet

De nye retningslinjer, som han har læst, er en ny aftaletekst fra Justitsministeriet, der siger, at natklubber nu kan åbne, hvis de indretter sig efter barlignende forhold. Roxy Malt har en diskotekbevillig, og den tæller derfor som natklub.

Den nye aftaletekst havde fået Jan Nonboe til at fjerne sit dansegulv og sætte borde og stole op i stedet, men det var ikke nok. For fordi Roxy Malt har bevilling som diskotek og ikke bar, så må de ikke åbne før 31. oktober. Hvis de vil holde åbent nu, så skal bevillingen også ændres, forklarer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

- Jeg kan kun henholde mig til, at der er nogle regler, som regulerer området, som står i bevillingsplanen for Midt- og Vestjyllands Politi, siger han.

Det er disse to punkter fra ministeriets aftaletekst, der er årsag til forvirring og uenigheder.
Det er disse to punkter fra ministeriets aftaletekst, der er årsag til forvirring og uenigheder.
Foto: Udklip fra justitsministeriets aftaletekst 14. august

Lukket ved en fejl

Udover Roxy Malt, så blev også Zwei Grosse Bierbar og baren Den Røde Baron i Holstebro lukket af politiet. Sidstnævnte viste sig at være en fejl, for Den Røde Baron har bevillig som en bar og ikke et diskotek.

- De var hverken til at hugge eller stikke i, selvom de faktisk ringede tilbage til centralen for at undersøge nærmere, om det her egentlig var et diskotek, for de stod selv og blev lidt i tvivl, da jeg snakkede med dem. Men de sagde til sidst, at enten skulle jeg smide dem ud, eller også ville de smide dem ud, fortæller ejer Anders Flyvholm.

Anders Flyvholm måtte lukke sin bar, men det viste sig efterfølgende at være en fejl fra politiets side.
Anders Flyvholm måtte lukke sin bar, men det viste sig efterfølgende at være en fejl fra politiets side.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Politiet erkender i dag, at det var en fejl at lukke Den Røde Baron, men de holder fast i, at diskoteker fortsat skal holde lukket, hvis de ikke har den rigtige bevilling.

Både Zwei Grosse Bierbar og Roxy Malt har i løbet af lørdagen nu fået ændret deres bevillinger, så de må holde åbent.