Ingen smittede de seneste syv dage - men to kommuner vil ikke åbne op før de andre

Flere foreslår, at nogle kommuner kan lukke op før andre. Det er dog ikke alle, der synes, det er en god idé.

Det er meget forskelligt, hvor hårdt de forskellige kommuner er ramt af coronavirus.

Det får nogle kommuner og politikere til at foreslå, at nogle kommuner kan få lov til at åbne op igen før andre, hvis det kan gøres forsvarligt.

Der er i alt 17 kommuner i Danmark, hvor der ikke er blevet registreret smittede i de sidste syv dage. To af dem har områder i Midt- og Vestjylland.

En af dem er Vesthimmerlands Kommune. Her fortæller borgmester Per Bach Laursen, at de ikke vil åbne før de andre.

- Hvis en større del af Danmark kan lukke op, kan jeg godt være med til, at vi laver en differentiering. Men ikke på kommuneniveau. Det bør være landsdele, der som minimum lukker op samtidig, forklarer han.

Han får opbakning fra sin kollega i Favrskov, der også har områder i landsdelen. Her er der heller ikke blevet registreret smittede.

Nils Borring deler Per Bach Laursens opfattelse af, at det ikke giver mening at åbne enkelte kommuner, hvis de omkringliggende kommuner ikke også gør det.
Nils Borring deler Per Bach Laursens opfattelse af, at det ikke giver mening at åbne enkelte kommuner, hvis de omkringliggende kommuner ikke også gør det.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

- En kommune af vores størrelse er ikke er hermetisk lukket enhed med store mure omkring. Så vi kan ikke holde folk ude og vores borgere hjemme, så derfor synes jeg, man skal lave en national strategi, som man også har, siger Favrskovs borgmester Nils Borring.

Se hele indslaget fra de to kommuner her.

Læs flere artikler fra Favrskov eller i kategorien Samfund.