Ingen smitte blandt nyt minkfund

23. december blev der fundet godt 230 ulovlige mink ved Løvel i Viborg Kommune. Nu viser undersøgelser, at ingen af dem var smittede med corona.

Ingen af de godt og vel 230 mink, der blev fundet på en farm ved Løvel ud for Viborg er testet positiv for corona. 

Det bekræfter både ejeren af gården, hvor minkene blev fundet og Fødevarestyrelsen i et svar til TV MIDTVEST. 

Lille juleaften sidste år rykkede Fødevarestyrelsen ud til minkfarmen ved Løvel efter et tip. Her fandt man de levende mink, selvom det i over et år har været forbudt at drive minkavel i Danmark. 

Kort efter fundet begyndte Fødevarestyrelsen aflivningen af minkene, der senere skulle testes for corona. 

- Vi har pcr-testet minkene, og kan oplyse, at der ikke er fundet nogen positive prøver i blandt, oplyser styrelsen til TV MIDTVEST. 

Myndighederne havde travlt ved farmen 23. december.
Myndighederne havde travlt ved farmen 23. december.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

Yderligere undersøgelser venter

Fødevarestyrelsen oplyser også, at man i næste uge vil foretage antistoftest, for at kortlægge om der på noget tidspunkt har været corona i besætningen. 

Fundet af de forbudte mink skete kort efter myndighederne opdagede 126 mink på en lignende farm på Thyholm i Struer Kommune.

Heller ikke her var der coronasmitte iblandt. 

I forbindelse med fundet 23. december udtalte Fødevarestyrelsens veterinærchef, Flemming Kure Marker, at de to fund så kort efter hinanden var en tilfældighed. 

- Vi har ikke indtryk af, at der er mange steder, hvor der stadig er mink, men selvfølgelig sætter det nogle tanker i gang i forhold til, om vi skal til at lave mere kontrol på det her område.