Ikke alle er lige vilde med drive-in konfirmation

Sognepræsterne ved Baunekirken i Tjørring vil lave en coronasikker drive-in konfirmation - men det møder i dag modstand fra nogle af forældrene

Rosalil Lykke Gottenborg Jensen er ikke helt tilfreds med, at hendes datter (tv.) muligvis snart skal konfirmeres på Landsskuepladsen i Herning. Ifølge hende har 12-14 andre forældre det på samme måde.
Rosalil Lykke Gottenborg Jensen er ikke helt tilfreds med, at hendes datter (tv.) muligvis snart skal konfirmeres på Landsskuepladsen i Herning. Ifølge hende har 12-14 andre forældre det på samme måde.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Denne søndag skulle mange af landsdelens unge egentlig have været konfirmeret - men for konfirmanderne ved Baunekirken i Tjørring er det rykket til d. 13 og 14 juni.

Her har sognepræsterne nemlig valgt at invitere deres 72 konfirmander til coronasikker drive-in konfirmation på Landsskuepladsen i Herning, men den idé giver panderynker hos en af familierne.

- Jeg blev sur, for jeg synes ikke, at en konfirmation skal holdes på en ødemark, som bliver til mudder, hvis det har regnet. Og det regner ret meget i Danmark, siger Rosalil Lykke Gothenborg Jensen, der er mor til en af konfirmanderne.

Hendes største anke er dog, at familierne ikke er blevet hørt, om de havde lyst til den type arrangement. Hun føler, at drive-in konfirmationen er blevet trukket ned over hovedet på hende og datteren.

- En kirkelig handling bør foregå i en kirke. Jeg synes, det er forkert at få Guds velsignelse gennem en bilrude, men jeg havde nok ikke haft så meget imod det, hvis vi var blevet spurgt, forklarer hun.

Præster skal også træffe svære valg

Heidi Sun Nielsen er den ene af de to sognepræster bag idéen. Hun beder de utilfredse forældre have in mente, at alle institutioner - også kirkerne - lige nu må træffe svære beslutninger og sno sig for at få tingene til at lykkes. Og i dette tilfælde gøre konfirmationen til en god dag for de unge på trods af corona.

- Vi er klar over, at alle ikke er tilfredse med det valg, vi har truffet. Når tingene ikke bliver, som man havde regnet med, så er det svært at forholde sig til. Det forstår vi fuldt ud, men vi tror på, at det bliver rigtig godt, siger hun.

Heidi Sun Nielsen synes, det er rigtig godt, at forældrene kommer ud med deres frustrationer. Men samtidig forklarer hun, at beslutningen ikke er truffet på et uoplyst grundlag.

- Der er ikke kommet nye ting til, som vi ikke allerede har overvejet, og man kan sagtens blive velsignet gennem en bilrude. Jeg har velsignet folk over telefonen her i corona-tiden, siger hun.

Præsterne drøfter forældrenes kritik i morgen, mandag. Desuden mangler arrangementet stadig den endelige godkendelse af politiet.