I Ravnstrup løber de sammen - hver for sig

Danmark Løber er et arrangement for hele landet. I Ravnstrup har en løbeklub arrangeret, at man kan mødes og gennemføre løbet sammen på sikker afstand af hinanden.

En gruppe borgere byen Ravnstrup i Viborg Kommune har lavet deres egen lille del af arrangementet Danmark Løber, der har fundet sted i dag, søndag.

- Det var egentlig et initiativ, hvor vi synes, det kunne være sjovt at være med i Danmark Løber, nu hvor vi skal sidde derhjemme og ikke må være så meget sammen. Vi tænkte, at det godt kunne lade sig gøre her, hvor vi kunne holde afstand, fortæller Majbrit Nørgaard, der bor i Ravnstrup og har været med til at planlægge dagens løb.

Danmark Løber er et stort event, som de største danske løbsarrangører har sat i værk, efter at covid-19 tvang dem til at lukke flere løb.

Alle har kunnet melde sig til løbet på enten fem, ti eller 21 kilometer, og det virtuelle startskud lød klokken 11.00.

- Det er jo et stort fællesskab, når der er 25.000 der løber rundt om i Danmark, og vi kan jo gå ind og skrive vores tid ind, hvis vi har lyst, så det er ligesom at deltage i et stort løb bare hver for sig, siger Majbrit Nørgaard.

Løb med afstand

Selvom løb er en udendørsaktivitet, så har de i Ravnstrup stadig haft smitterisikoen for øje, da løbet blev planlagt.

- Det var vigtigt for os, at hvis vi skulle lave det, skulle vi holde afstand til hinanden, så vi kunne være i et fællesskab, men på afstand. Løbet blev også sat i gang med to til fire meters afstand mellem folk, fortæller Majbrit Nørgaard.

Hun fortæller også, at det har været godt at komme ud og møde nogle byens familie efter flere uger, hvor man ikke har mødt særlig mange mennesker.

Per Saval er også mødt op til dagens løb. Han er penisioneret læge, og med sine 76 år skal han også passe på sig selv. Med alle forholdsregler i orden er han glad for dagens arrangement.

- Det er utrolig vigtigt, for det er så dejligt for psyken at ses. Det er så vigtigt for os, at vi møder nogle andre mennesker, møder nogle af dem vi kender. Bare det at ses med to til fire meters afstand er fantastisk, siger han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.