Hvis feriepenge udbetales: Sådan vil midt- og vestjyderne bruge dem

Der er mange ting, man kan bruge de indefrossede feriepenge på - hvis de overhovedet skal bruges, mener midt- og vestjyderne.

Regeringen har torsdag foreslået at udbetale to ugers feriepenge fra en pulje af feriepenge, der er fastfrosset i forbindelse med overgangen til den nye ferielov.

Meningen er, at de flere penge i samfundet skal holde hånden under forbruget og samtidig bruges på at genskabe nogle af de arbejdspladser, coronakrisen har kostet.

Men der er delte meninger om, hvordan pengene overhovedet skal bruges – og om de skal bruges, hvis det kommer til at ske.

- Det kunne være til feriearrangementer, koncerter eller restaurantbesøg. Det er det, vi har savnet i disse dage – at komme ud at rejse, ud at opleve kultur og musik og at komme ud at spise, forklarer Henning Olsen fra Holstebro.

Thomas Sørensen, ligeledes fra Holstebro, har en anden opfattelse af, hvordan pengene skal bruges.

- De skal bare fyres af. Jeg tænker på forbrug af gode bøffer og rødvin henover sommeren, når vi nu ikke kan komme ud at rejse. Måske lidt til haven, siger han og fortsætter:

- Vi lever kun en gang, så vi skal huske at leve, mens vi er her.

Pengene skal spares op

Det er dog ikke alle, der er klar til at bruge de indefrossede feriepenge, hvis de pludselig står på kontoen.

- Det er svært at svare på, hvad jeg kunne tænke mig at bruge dem til, fordi det ikke er noget, jeg har forholdt mig til at kunne få. Men jeg har tænkt, at jeg vil spare dem op. Jeg vil gemme dem, forklarer Lizette Skov Kvium fra Herning.

Hun fortæller, at det muligvis er den mest kedelige løsning.

- Men det handler om, at jeg ikke havde nogen forventning til det. Så er det okay bare at gemme dem til en anden god gang, siger hun.

Skal bruges lokalt

For Henning Olsen, der vil bruge pengene på feriearrangementer, koncerter eller restaurantbesøg, skal der ikke bare ødsles i et væk på en tur til udlandet.

De skal nemlig bruges i Danmark.

- Det handler jo også om at holde hjulene i gang. Det er også derfor, jeg tænker at bruge dem lokalt, hvor jeg bor, og jeg tænker også på at bruge dem på ting, som kan sætte tingene i gang og inspirere andre, siger han.

Det er dog for tidligt at bruge pengene på forhånd, hvis man skal tro TV 2’s oplysninger.

For hvis det bliver godkendt, at nogle af de indefrossede feriepenge skal udbetales, bliver det tidligst den 1. oktober.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.