Husk mundbindet, hvis du skal i fængsel

Kriminalforsorgen indfører nu et krav om, at alle besøgende i fængsler og arrester skal bruge mundbind for at sikre at der ikke bliver spredt smitte til de indsatte.

Fra i dag vil der være nye regler for dem, der skal besøge folk rundt om i landets fængsler og arrester.

Kriminalforsorgen har på baggrund af smitteudviklingen i samfundet valgt at indføre en række tiltag, der skal begrænse risikoen for smittespredning.

- Vi er klar over, at en begrænsning i besøg kan opleves frustrerende for de indsatte, men vi er nødt til at følge udviklingen i smittetrykket nøje og handle herefter. Vi gør det for at beskytte både indsatte og ansatte, siger chef for Koncern Sikkerhed Lars Rau Brysting.

Nye besøgsregler

Fra i dag skal alle besøgende i landets fængsler og arrester bære mundbind, og det skal være på i al den tid, hvor de befinder sig på martriklen.

Til at starte med, vil der blive udleveret mundbind til dem, som glemmer det, men efter en overgangsperiode forventes det, at besøgende selv medbringer mundbind.

I en periode vil det også kun være tiladt med besøg fra nærtstående personer, advokater eller en repræsantant fra det trossamfund, man er en del af.

Kravet om mundbind er gældende indtil videre, mens besøgsbegrænsningen foreløbigt er gældende frem til den 18. oktober. 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.