Hospitalerne kan ikke følge med: Flere patienter i Region Nordjylland får udskudt tider

Et øget pres på hospitalerne betyder, at patienter i Region Nordjylland kan få udskudt deres hospitalstider.

Flere patienter i Region Nordjylland vil i den kommende tid få besked om, at deres tid på hospitalerne er blevet udskudt.

Det skyldes blandt andet et øget pres på akutmodtagelserne og de medicinske afdelinger, samt at antallet af Covid-19 patienter stiger.

- For at håndtere presset, så bliver vi hver dag nødt til at udskyde planlagt aktivitet både hvad angår operationer og ambulante besøg. Derfor henviser vi også lige nu en stor del af patienterne til privathospitaler, fortæller koncerndirektør i Region Nordjylland, Anne Bukh, i en pressemeddelelse.

Der vil i hvert enkelt tilfælde ske en lægefaglig vurdering. Hospitalerne vil prioritere akutte patienter, kræftpatienter og øvrige patienter med førligheds- og livstruende sygdomme. Patienter tilknyttet psykiatrien får som udgangspunkt ikke udskudt tider.

- Det er en meget beklagelig situation. Vi er helt bevidste om, at det har konsekvenser for patienterne, når vi udskyder tiderne, siger Anne Bukh.

I pressemeddelelsen fremgår det, at man arbejder på at rekruttere mere personale, og at der kigges på, hvordan andre faggrupper kan sættes i spil til visse afgrænsede opgaver.

Derudover arbejder man på at oprette flere sengepladser.

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland samarbejder desuden om at udnytte regionens samlede sengekapacitet – dette også for at sikre færrest mulige udskydelser.

Politikerne i Forretningsudvalget i Region Nordjylland er mandag d. 22. november blevet orienteret om situationen på de nordjyske hospitaler.