Holstebros borgmester sendt i karantæne: - Jeg har det fint

HC Østerby døjer med en voldsom hoste, der ifølge hans læge godt kan være Covid-19. Han er dog klar til at lede dagens byrådsmøde via videolink.

Borgmesteren i Holstebro Kommune, HC Østerby (A), er blevet sendt i karantæne med symptomer på Covid-19, skriver Dagbladet Holstebro Struer

Østerby har i en periode følt sig utilpas, og i weekenden fik han det værre med en tør og næsten konstant hoste.

- Jeg har gået en uges tid med noget virus i kroppen, og da jeg i morges ringede til min læge, og hun hørte symptomerne, sagde hun, at jeg skal blive hjemme, fortæller Østerby til TV MIDTVEST.

Borgmesteren ligger ikke i sengen, men sidder på sit kontor derhjemme, da vi træffer ham til en snak via Skype. Han understreger, at han egentlig har det fint bortset fra lidt utilpashed i kroppen. 

- Jeg håber, at det forsvinder i løbet af ugen, siger han. 

HC Østerby regner også med at være så frisk, at han mandag eftermiddag kan lede det planlagte byrådsmøde. Det foregår via videolink, så politikerne undgår at møde op i byrådssalen.

Østergaard på kontoret for første gang i tre uger

Østerby er i øvrigt ikke den eneste midt- og vestjyske borgmester, der har været i karantæne. Den 11. marts gik borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), frivilligt i karantæne efter en skitur til Østrig. 

Østergaard følte sig ikke syg, men valgte for en sikkerheds skyld at blive hjemme. 

- Planen var at blive hjemme i tre dage plus en weekend. Men så skete der det, at Danmark blev lukket ned, så i dag er jeg for første gang i tre uger mødt ind på kontoret for at forberede vores online-byrådsmøde i morgen, fortæller Hans Østergaard.

Han understreger, at hverken han eller hans rejsefæller har været syge efter turen til Østrig. 

Artiklen er opdateret klokken 14.45 med nye citater fra HC Østerby.

Tema

Coronavirus