Hjælp til foreningslivet: Idrætsforeninger kan nu få del i 44 millioner

En hjælpepulje på 44 millioner kroner kan nu deles ud til lokale idrætsforeninger, der har lidt tab på grund af corona-krisen.

Der er så småt begyndt at komme liv på tennisbaner og andre udendørs idrætsfaciliteter igen efter coronanedlukning, men det ændrer ikke på den økonomiske alvor i foreningerne.

Aflyste opvisninger og stævner, mistede kontingentindbetalinger og ingen muligheder for foreningsarbejde på aflyste festivaler og til byfester sætter dybe spor.

Lidt hjælp er dog på vej i form af 44 millioner kroner, som nu kan uddeles i DIF og DGI's corona-hjælpepulje. Det oplyser DIF og DGI i en pressemeddelelse.

- Puljen er en rigtig vigtig og kærkommen hjælp. Vi kan allerede nu se, at det lokale idrætsforeningsliv er voldsomt udfordret økonomisk på grund af krisen. Derfor skal ingen forvente fuld kompensation, men vi arbejder på, at så mange som muligt imødekommes med en økonomisk håndsrækning. Men behovet er enormt, siger landsformand i DGI, Charlotte Bach Thomassen.

DIF og DGI's corona-hjælpepulje

Enorme konsekvenser

Det er et bredt udsnit af folketingets partier, der har besluttet at yde det ekstraordinære tilskud til lokale idrætsforeninger.

- Det her er en vigtig håndsrækning, men hver eneste dag er der nye eksempler på foreninger i nød, og coronakrisens konsekvenser for foreningslivet er enorm. Politikerne ved, hvilken værdi idrætsforeningerne tilfører befolkningen og lokalsamfundene, og vi fortsætter vores dialog med politikerne om behovet for yderligere tiltag til at støtte op om det frivillige foreningsliv, siger DIF's formand Niels Nygaard.

Alle breddeidrætsforeninger, der er ramt økonomisk af COVID-19, kan ansøge om penge fra hjælpepuljen på de 44 millioner kroner. Corona-hjælpepuljen kan også ansøges af lokale foreninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatteidrætten og esport.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.