HerningCentret skærer drastisk i åbningstider: - Situationen er ubeskriveligt tung

HerningCentret bløder kunder under den igangværende corona-krise, fortæller centerchef, Kim Lauritsen.

Midt- og Vestjyllands største shoppingcenter, HerningCentret, oplever lige nu så stor tilbagegang i antallet af kunder, at centeret ændrer sine åbningstider drastisk.

Situationen er en direkte konsekvens af corona-krisen, som lige nu sætter flere brancher under pres, fortæller centerchef, Kim Lauritsen, til TV MIDTVEST.

- Det sker i erkendelse af, at der ikke er kunder nok til at opretholde almindelige åbningstider.

- Når gangene er helt tomme, er der ikke det store formål med at holde åbent ni timer om dagen, lyder det fra Kim Lauritsen.

De nye åbningstider i HerningCentret

 - Situationen er ubeskriveligt tung

Centerchefen vurderer, at der i 75 ud af centrets 80 butikker ’stort set ikke kommer nogle kunder’ – med undtagelse af dagligvarebutikker som Kvickly, der af samme årsag holder sine normale åbningstider for nu.  

- Det er ikke småting, det her. Det betyder en voldsom tilbagegang på omsætningen for os. Vi kommer forhåbentligt aldrig til at opleve det igen. Der er ikke noget fortilfælde.

- Hele situationen er ubeskriveligt tung, så vi gør lige nu, hvad vi kan for at fritage butikkerne for unødige omkostninger. Vi er nødt til at agere på det, vi kan lige nu, forklarer Kim Lauritsen.

0:48
Herning Centret oplever lige nu så stor tilbagegang i antallet af besøgende kunder, at centeret ændrer sine åbningstider drastisk.

Ændrede åbningstider på ubestemt tid

Indtil videre ved centerchefen ikke, hvor længe det er nødvendigt at opretholde de ændrede åbningstider.

Hvor er HerningCentret om en uge, hvis den her tendens fortsætter?

- Det kan jeg ikke svare på. Jeg ved det ikke, siger Kim Lauritsen.

- Vi må se, hvor længe det varer. Vi følger situationen time for time og er klar til at opjustere åbningstiderne igen med det samme, hvis situationen ændrer sig til det bedre, lyder det.

De nye og ændrede åbningstider træder i kraft fra tirsdag den 17. marts.