Henrik var indlagt med coronavirus i 11 dage: - Det værste, jeg har prøvet

Hvordan føles det at være indlagt med coronavirus? 49-årige Henrik Sig Jensen fra Lemvig fortæller her om sit forløb med virussen, der lige nu sætter hele verden på den anden ende.

- Den tager alle dine kræfter. Du er helt udmattet, klattet og mat i kroppen. Feberen kommer i bølger, og du har ondt i lungerne. Det føles som om én million nåle stikker dig i lungerne. Nogle af dagene havde jeg også trykken for brystet, så det var svært at få luft. Jeg havde det rigtig dårligt, og jeg følte mig ugidelig.

Sådan beskriver Henrik Sig Jensen fra Lemvig sit sygdomsforløb, efter han som en af de første i Danmark blev indlagt på hospitalet med coronavirus.

Et sygdomsforløb, der ikke kan sammenlignes med noget andet, han har prøvet i sit 49-årige liv.

- Det kan det altså ikke. Jeg var helt slået ud af den. Det er det værste, jeg har prøvet. Det må jeg sige.

11 dage i isolation

Henrik Sig Jensen vidste godt, han ville risikere at blive indlagt med covid-19, hvis han ragede sygdommen til sig. For med en lunge- og hjertesygdom, der nedsætter hans lungefunktion til 30 procent, befinder han sig i den særligt sårbare gruppe, for hvem sygdommen kan være fatal.

Heldgivis kom han ikke i respirator under indlæggelsen på sygehuset i Skejby. En iltmaske var sammen med febernedsættende medicin nok til at holde virussen i skak.

Sådan foregik det 11 dage i træk under indlæggelsen. Med bølgende feberture, iltmaske og medicin for at sænke temperaturen – alene og isoleret fra omverdenen.

- Du kommer ikke ud af isolationsstuen på noget tidspunkt. Du registrerer ikke rigtig, at tiden går, selvom det føltes som lange dage.

- Jeg følte ikke, jeg kunne sove, selvom jeg var vildt træt. Men jeg har fået at vide, at jeg sov en del, selvom jeg havde den følelse, fortæller Henrik Sig Jensen.

Han tror, det skyldes medicinen prednisolon, som blandt andet bruges til behandling af bindevævssygdomme og lungesygdomme.

Ledende intensivoverlæge og en nu rask patient sætter ord på, hvordan coronavirus føles, og hvor syg man bliver.

En af de heldige

Henrik Sig Jensen er hjemme i Lemvig igen. Taknemmelig og med afgrundsdyb respekt for den virus, der lige har vendt op og ned på hans liv.

Han har iført sig handsker, ligesom munden er dækket til med et mundbind. Han tager ingen chancer. Ikke fordi han smitter længere, men fordi han er sårbar og ikke vil risikere noget. 

- Jeg er mat nu, som man kender det, efter man har haft en influenza. Jeg skal lige have kræfterne tilbage, for jeg har jo ligget ned i næsten 11 dage. Men derudover har jeg det godt. Jeg er virkelig glad for, det er gået, som det er.

- Jeg har haft det dårligt, men jeg har ikke været i respirator eller livsfare. Så jeg føler mig helt vildt heldig.

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er mandag opgjort til 503, mens antallet af coronadødsfald nu ligger på 187.

Tema

Coronavirus