Henrik Poulsen har aflivet alle sine mink: - Det har været forfærdeligt og trist

Minkavler Henrik Poulsen har en følelse af magtesløshed, fordi han mener, at regeringen har tvunget ham til at aflive sine mink så hurtigt som muligt.

Flere dages hårdt arbejdet betyder, at der nu er stille på Henrik Poulsens minkfarm i Bur vest for Holstebro.

quoteIkke nok med, at de skulle aflives – for det er en proces, vi er vant til – så skulle de også smides i en container og destrueres. Det er helt og aldeles forfærdeligt.

Henrik Poulsen, minkavler, Bur

Han har arbejdet ihærdigt for at nå i mål med aflivningen af sin besætning før mandag, som er den tidsfrist, regeringen har sat, hvis man som minkavler ønsker at få den tempo-bonus på 20 kroner per dyr.

- Det har været forfærdeligt og trist som nystartet, at jeg har skullet aflive alle mine mink seks måneder efter, at jeg startede. Og ikke nok med, at de skulle aflives – for det er en proces, vi er vant til – så skulle de også smides i en container og destrueres. Det er helt og aldeles forfærdeligt, fortæller Henrik Poulsen om det stykke arbejde, han har lavet.

Minkavleren købte farmen for seks måneder siden, og dengang troede han, at den skulle være hans fremtid. Men den fremtid varede altså kun i et halvt år.

Følelsestomt og magtesløshed

Selvom minkavler Henrik Poulsen har set de 20 kroner som motivation for at aflive alle sine dyr hurtigt, har det ikke været en motivation, der har fået humøret til at stige.

- Jeg står lidt følelsestom. Det er svært at sætte ord på mine følelser, når jeg går og laver mit arbejde på rutinen, for mit hoved er tomt for ord og fyldt med frustrationer. Man er selvfølgelig lidt ked af det, når man afliver sine raske dyr, siger Henrik Poulsen.

Han føler en magtesløshed over den melding, som regeringen kom ud med om, at man skulle aflive alle sine dyr. Også selvom det sidenhen viste sig at være en ordre givet uden lovhjemmel.

- Det er regeringen, der tvinger dig til at gøre noget, og hvis vi ikke gør noget, sætter regeringen enten politi eller militær på opgaven for at følge op på os, siger Henrik Poulsen og fortsætter:

- For mit vedkommende har politiet ringet minimum en gang om dagen – og gerne op til et par gange om dagen – for at følge op på, om jeg nu også er gået i gang, hvordan det går. Så de har presset på hele tiden.

Hvad byder fremtiden på?

Som så mange andre minkavlere ved Henrik Poulsen ikke, hvad der skal ske i hans liv nu.

Han ved dog, at han ikke kaster sig ud i noget nyt, før der er kommet en afklaring på den økonomiske kompensation.

- Jeg aner ikke, hvad jeg laver om fem år. Jeg har et håb om at starte en virksomhed op igen, fordi jeg brænder for at skulle skabe noget, siger han.

Det er dog slet ikke sikkert, at Henrik Poulsen og de andre minkavlere kan se frem til den turbo-bonus, som regeringen ellers havde meldt ud.

De blå partier vil nemlig helt have afskaffet bonus-ordningen, så de avlere, der ikke kan nå at aflive inden mandag, ikke får mindre økonomisk kompensation end andre avlere.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.