Hævelse af forsamlingsforbuddet vækker kun begrænset glæde

Tambohus Kro og FC Midtjylland er nogle af dem der fra mandag ser ud til at kunne lukke flere gæster ind, men selvom det er en glædelig nyhed, så er det stadig ikke optimalt.

Mette Frederiksen har i et brev til partilederne lagt op til, at forsamlingsforbuddet mandag kan hæves fra ti til 50.

- Skulle det have haft en effekt for os, så skulle vi have haft en udmelding i starten af april, for folk vil jo godt vide, om de kan holde fest eller ej, og så er det klart, at så aflyser man jo, fortæller Karsten Mølgaard Pedersen, der er medejer af Tambohus Kro i Thyholm.

Han har fuld forståelse for, at udmelding først er kommet nu, og at kroen nu kan modtage flere gæster, er meget positivt.

- Vi har jo haft lukket noget tid, og havde første åbningsdag i går, og der havde vi fuldt hus, og det har vi også i dag. Så har der også været et par stykker der har ringet fra morgenen af med fester næste weekend og weekend efter, og det bliver jo så til noget, så det er jo fantastisk, at de kan få lov at holde deres fest, fortæller Karsten Mølgaard Pedersen.

500 til fodbold

I FC Midtjylland må de fra mandag lukke personer ind på stadion. Hvis arrangøren er omfattet af såkaldte sektorpartnerskabsretningslinjer, og deltagerne sidder ned, så er de undtaget forsamlingsforbuddet.

De skal stadig begrænse sig til 500 personer, som er et øvre loft der er gældende indtil 31. august.

Selvom det er glædeligt at kunne få tilskuere på stadion, så giver åbningen helt andre udfordringer.

- Vi har over 4000 sæsonkortholdere, 1500 sponsorer der har adgang. Hvordan vælger vi 500 ud af dem på en fair og rimelig måde. Det er selvfølgelig vores hovedpine at skulle rode med det, og det gør vi selvfølgelig, men det er en svær situation, fortæller Jacob Jørgensen, der er kommercieldirektør i FC Midtjylland.

Han fortæller, at det endnu ikke er besluttet, hvordan de vil bestemme, hvem der skal have lov til at komme ind. En mulighed er at ingen får adgang.

- Det ville være det mest fair, men ville det ikke også være ærgerligt, at vi holdte en fest og sagde, at nu kan alle ikke komme med, så nu, der ingen der kommer med, siger han.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.