Gymnasium klar til at tage imod nytestede elever: - Vi glæder os helt vildt

Det er dog langt fra en normal hverdag, som en del af Herning Gymnasiums afgangselever kan se frem til.

Når cirka halvdelen af Herning Gymnasiums 3.g elever i morgen møder ind på skolen, så er det med krav om, at de bliver testet for Covid-19 minimum to gange i ugen.

- Ministeriet er meget klare i udmeldingerne. Der skal testes, der skal være dokumentation, vi skal kontrollere det, og vi skal registrere det. Så det har vi ikke prøvet endnu, og det er så en opgave, vi skal i gang med i næste uge, fortæller Anette Pedersen, der er uddannelseschef ved Herning Gymnasium.

Eleverne kan se frem til, at de skal vise dokumentation for tests, når de kommer mandag og torsdag, forklarer uddannelseschefen.

- Vi regner med, at det bliver noget med, at de viser det på en mobiltelefon. Men de dage er vi ude og kontrollere dem.

quoteVi glæder os helt vildt til det, og det tror vi også, de gør.

Anette Pedersen, Uddannelseschef, Herning Gymnasium

Glæder sig til at komme i gang

Men selvom alt endnu ikke er tilbage ved det gamle, så glæder gymnasiet sig til at kunne tage imod cirka 175 elever fra 3.g den første uge. Ugen efter er det så den anden halvdels tur.

- Vi glæder os helt vildt til det, og det tror vi også, de gør. Det bliver dejligt at skulle lave skole med eleverne fysisk tilstede, om end det er i begrænset omfang, siger Anette Pedersen.

Hun fortæller, at skolen er fuldstændigt klar til at takle de udfordringer, der følger med, når eleverne skal sikkert tilbage i skole.

- Vi har efterhånden prøvet det før, så vi har noget erfaring, som vi selvfølgelig ikke har ønsket os, men som vi vil gøre brug af. Vi ved godt, hvad der skal til nu, slår Anette Pedersen fast.

Krav om testLæs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.