Grønt lys til EM i kvindehåndbold i Herning

Europamesterskaberne i kvindehåndbold, som efter planen allerede i næste uge skal spilles i blandt andet Herning, bliver gennemført.

Afgørelsen har været længe under vejs, men nu skulle den være lige på trapperne: EM-slutrunden i kvindehåndbold bliver til noget. Det bekræfter Kulturministeriet overfor Ritzau.

- Til alle jer, der har knoklet for at stable EM i håndbold på benene, og alle der glæder sig til at følge med: Der er nu grønt lys til, at hele EM i håndbold kan afvikles på dansk jord, siger kulturminister Joy Mogensen (S) til Ritzau.

Sundhedsmyndighederne skal have givet grønt lys til, at mesterskaberne kan afvikles, hvis arrangørerne lever op til de meget stramme retningslinjer og protokoller, som bliver udstukket.

Blandt andet bliver der ifølge TV MIDTVEST’s oplysninger lagt vægt på, at disse retningslinjer ikke vil kunne lempes eller justeres undervejs i turneringen.

Selv om hverken regeringen, det danske eller europæiske håndboldforbund har meldt noget officielt ud, så bekræfter Venstres idrætsordfører åbent afgørelsen. 

- Fuldt EM i håndbold for kvinder afholdes i Danmark. Heunike har lige ringet og kvitteret for Venstres ihærdige arbejde, skiver Stén Knuth, der er idrætsordfører for Venstre på Twitter.

Vigtigt for Herning og danskerne

Værtskabet for EM i håndbold skulle have været delt mellem Danmark og Norge, men nordmændene trak sig som medværter for en uge siden.

Oprindelig skulle halvdelen af kampene i Danmark være spillet i Frederikshavn, men i starten af november blev det aflyst på grund af de skærpede restriktioner i Nordjylland. Herning står nu sammen med Kolding med værtskabet for slutrunden.

For idrætsordføreren for Dansk Folkeparti, Dennis Flytkjær, der selv bor i Snejbjerg ved Herning er det vigtigt, at EM i håndbold bliver gennemført – både for Herning, men også for alle håndboldglade danskere.

- Især i denne tid er det vigtigt, at danskerne har noget at stå sammen om. Vi kan ikke lukke alt og tage livsglæden ud af alt. Håndbold-EM er en ting, vi alle kan stå sammen om, sagde Dennis Flytkjær til TV MIDTVEST tidligere i dag.

Han påpeger, at der også er en anden dimension, der er vigtig at huske.

- EM giver noget omsætning til hotellerne, når der kommer spillere og journalister til byen. Selv om det kun er en lille del i forhold til et normalt mesterskab, så bør man også have det i mente.

Danmark kan nu invitere 15 europæiske nationer til Herning og Kolding. Første kamp ved EM bliver spillet den 3. december.