Godt nyt til forældre: Minister varsler nye regler for nærkontakter

I løbet af næste uge kommer der nye regler for hjemsendelser af folkeskoleelever ved coronasmitte.

Det kan meget snart være slut med at sende hele klasser og deres søskende i isolation på grund af corona.

Det forventer børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

- Vi har bedt sundhedsmyndighederne om at se på reglerne igen. Pandemien forandrer sig konstant, og derfor skal reglerne også forandres, siger hun til TV 2.

Det sker, efter de nuværende regler har mødt skarp kritik.

Torsdag kunne TV MIDTVEST fortælle, at Frederik Lind Thomsen fra Overlund Skolen i Viborg kun lige var startet i 3.b efter sommerferien, inden han blev sendt hjem foran skærmen til hjemmeundervisning.

- Jeg synes, det er øv, at vi ikke kan være ansigt til ansigt. At vi ikke kan være sammen og lege, sagde Frederik Lind Thomsen og fortsatte:

- Jeg synes, der skulle være færre, der skulle hjem.

Skal teste negative

I Frederik Lind Thomsens tilfælde var det en coronapositiv klassekammerat, der sendte ham og hele klassen hjem til mor og far igen.

Det skyldes, at man ifølge de eksisterende regler skal sende nærekontakter i isolation. De må først vende tilbage til skolen, være sammen med venner og familie samt deltage i fritidsaktiviteter, hvis de tester negativt på fjerde- og sjettedagen fra kontakten til den smittede.

Et flertal uden om regeringen meddelte torsdag, at de ville have ændret reglerne, men nu bakker regeringen også op om nye retningslinjer. 

Frederik Lind Thomsen vil hellere være i skole end at sidde derhjemme.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST