God plads udendørs: Naturstyrelsen har samlet ideer til aktiviteter i naturen

Skoler og institutioner er lukkede, og myndighederne anbefaler, at vi holder afstand til hinanden. Naturen er derfor et oplagt udflugtsmål i disse dage. mener Naturstyrelsen.

Mildt vejr ved en af søerne i Silkeborg (arkivfoto). Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Store dele af Danmark er i disse uger lukket ned for at begrænse spredningen af coronavirus. Men i en pressemeddelelse slår Naturstyrelsen nu et slag for, at naturen stadig er åben - endda døgnet rundt.

Så når benene, for manges vedkommende, trænger til at blive strukket efter en dag på hjemmekontoret er der rig mulighed for at tage bilen, cyklen eller benene ud for at nyde den friske luft i skoven, langs kysten eller i det åbne land, lyder det.

- Naturstyrelsen forvalter nogle af de største og mest besøgte naturperler i Danmark, men der er heldigvis god plads til alle derude. Vi kan sagtens nyde foråret udenfor, samtidigt med at vi passer på hinanden.

- Her skal vi bare huske at holde sammen ved at holde afstand til andre. 4 ud af 5 danskere har under 5 km til et statsligt naturområde, så det er nemt at komme til for mange, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen.

Så uanset om man trænger til en rask gåtur efter en lang arbejdsdag inden døre, eller ungerne skal aktiveres, er der hjælp at hente. Herunder har giver Naturstyrelsen en række idéer og gode råd til ture ud i naturen:

Tips til aktiviteter

 • Lær om naturen, mens I bruger den. Naturen kan endda være en del af børnenes undervisning - tag f.eks. en blomster- eller fuglebog med, eller brug en app. Find eksempelvis ti træer, ti buske eller ti fugle.
   
 • Find masser af andre årstidsbestemte aktiviteter for skolebørn i naturen på skoven-i.skolen.dk​​​​.
   
 • Gå ombord i Naturstyrelsens katalog af over 150 naturguider, der dækker statens mange naturperler fra Bornholm til Vendsyssel: Se alle naturguide.
   
 • Find vandreruter, lejrpladser, bålhytter osv. i både statslige naturområder og andre offentlige og private naturområder på udinaturen.dk.
   
 • Er du i tvivl om, hvor det nærmeste statslige naturområde ligger? Se kort over alle de statslige naturområder.

Værd at huske

 • Følg altid myndighedernes anbefalinger til færdsel i det offentlige rum på www.coronasmitte.dk
   
 • Hold afstand til skovens andre gæster.
   
 • Husk at tage dit skrald med hjem. Vi er i øjeblikket ikke så mange til at tømme skraldespandene ved p-pladser, lejrpladser og stier.