Glemte i genåbningen: Nu frygter rektor for trivslen blandt gymnasieelever

Undervisningen ruller egentlig fint i det virtuelle univers, mange gymnasieelever over de seneste måneder har måttet vænne sig til. Men afstanden påvirker elevernes sociale trivsel, frygter rektor.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Efterskoleeleverne glæder sig til snart at mødes igen. Det samme gør mange elever i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne, hvor de også allerede er tilbage igen.

Men en stor gruppe elever sidder stadig hjemme på værelserne og modtager undervisning. For 1.- og 2.g-elever i gymnasiet skal først tilbage i skole til august.

En ventetid, der bringer et stort socialt afsavn med sig.

- Det er helt klart det sociale, jeg savner mest i det. Det er det, der giver et afbræk i løbet af skoledagen, siger Kamilla Bergstrøm Karlsen, der går i 2.g på Viborg Gymnasium & HF.

- Jeg synes også, det er sværere at holde motivationen. Det er bare en anden måde, man går i skole på, lyder det.

Kamilla Bergstrøm Karlsen, 2.g, Viborg Gymnasium & HF.
Kamilla Bergstrøm Karlsen, 2.g, Viborg Gymnasium & HF.
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Rektor bekymret for elevernes trivsel

På gymnasiet i Viborg står rektor, Lene Klemensen Gade, og betragter de hjemsendte elever fra afstand.

Hun frygter, at der vil være elever, som bliver tabt i ventetiden.

- Der sker rigtig meget godt i den virtuelle undervisning, men vi er en lille smule bekymrede for deres sociale trivsel.

Studievejleder Hans Berg har under coronakrisen haft flere telefonsamtaler med elever. I mange tilfælde har det ikke nødvendigvis været den faglige snak, der har fyldt mest.

- Nogle gange kan man mærke på dem, at de bare har brug for at snakke lidt. Man kan godt blive overrasket over, at der skal så lidt til, men det kan faktisk hjælpe, siger han.

Virtuel fredagscafé på vej

Lige nu er der lang tid til august for 1.- og 2.g-eleverne. Derfor vil Viborg Gymnasium & HF nu sørge for lidt digital samvær til at slå tiden ihjel med.

- Vi prøver at holde fast i dem i det virtuelle rum. Vi skal til at lave en virtuel fredagscafé og en virtuel morgensamling. Det er nogle af de ting, vi prøver at gøre, siger rektor, Lene Klemensen Gade.

Undervisningsministeriet oplyser mandag aften i en pressemeddelelse, at der nu bliver afsat en pulje på fem millioner kroner, der skal hjælpe eleverne med at opretholde motivationen frem mod sommerferien. 

Pengene skal blandt andet gå til styrket vejledning og samtaler mellem lærer og elever.

4:42
Nogle elever har fået lov at vende tilbage til ungdomsuddannelserne, men blandt andre 1. og 2.g'erne på landsdelens gymnasier føler sig overset.
Foto: TV MIDTVEST