Genåbnet frisør i Herning laver teltklip: - Vi tager alle de forbehold, vi kan

Efter covid-19 fik lukket for det danske erhvervsliv, blev det i dag muligt for flere erhvervsdrivende at åbne deres forretninger.

Mandag er det igen muligt for flere erhvervsdrivende at åbne for kunder.

Derfor kan man nu få studset hårhjelmen hos frisør Poul M – Lauritsen og Maul i Herning.

- Det er megadejligt at vågne op – sommerfugle i maven, fordi vi glæder os så meget. Rigtig, rigtig meget til at se alle kunderne igen og komme i salonen igen, siger Sanne Maul, der er medindehaver af frisørsalonen.

Sammen med Kamilla Lauritsen, der er den anden halvdel af teamet, åbnede de klokken otte i dag dørene op til en noget anderledes arbejdsdag, hvor der skal tages mange nye forholdsregler.

Sanne Maul var glad for at få saksen i hånden igen.
Sanne Maul var glad for at få saksen i hånden igen.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

- Vi gør alt, hvad vi kan og skal. To meters afstand – sprit af – plexiglas ved vasken – kun otte personer i salonen på samme tid. Selvfølgelig skal vi passe på hinanden, og vi tager alle de forbehold, vi kan med sprit, håndvask og engangskapper, fortæller Sanne Maul til TV MIDTVEST.

Teltklip

Netop det at sikre afstand mellem kunderne har været en udfordring.

For at kunne betjene flere langhårede herningensere blev der stillet et telt op foran salonen, hvor saksen også kunne komme på arbejde.

Da Herning Centret stadig skal holde lukket, så var det muligt for de to frisører at låne ekstra mandskab til teltet. ifølge dem selv var det nødvendigt, for der er mange i kø efter lang tid uden mulighed for en klipning.

En af dem, der havde ventet på at kunne få trimmet lokkerne, var Michael Schmidt fra Herning. Siden februar har han ventet på en klipning, og konen turde ikke tage chancen med saks og trimmer.

Michael Schmidt får en klipning af Kamilla Lauritsen efter håret har stået længe.
Michael Schmidt får en klipning af Kamilla Lauritsen efter håret har stået længe.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

- Det var ved at ligne hentehår - det var i hvert fald bedst, når det var vindstille. Jeg tænkte, at man nok skulle være hurtigt ude, fortæller Michael Schmidt, der var en meget tilfreds kunde.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.