Galtrup Efterskole er glade for hjælpepakke: Jeg synes det er overraskende flot

Forstanderen på efterskolen på Mors synes den nye hjælpepakke på 540 millioner kroner til efterskoler er både bred og langsigtet.

Et enigt folketing har valgt, at efterskoler, frie fagskoler og andre skoler med en kostafdeling skal have økonomisk hjælp på 540 millioner kroner som følge af coronakrisen.

Hjælpepakken skal ikke kun kommer efterskolerne til hjælp, men er også tænkt som en støtte til de mange forældre, der bliver berørt af virussens indtog i Danmark.

- Jeg synes, det er overraskende flot, at man tager højde for både forældrene og skolerne, men også for fremtiden. At der kommer en pulje, man kan søge indtil, hvis der er nogle skoler, der skulle opleve markant elevfald i de kommende skoleår, siger Jens Hvid, der er forstander på Galtrup Efterskole på Mors.

På Galtrup har krisen kostet dyrt. Der er blandt andet 15 hjem rejste Grønlandske elever, der ikke får mulighed for at vende tilbage til skolen. Jens Hvid fortæller, at det har givet en økonomisk forringelse på 800000 kroner, men at hjælpepakken åbner for, at de kan få 75% af tabet dækket.

Næste skoleår

Efter sommerferien er der lige nu lagt billet ind på 95 ud af de 130 senge, som efterskolen på Mors har til rådighed. Den seneste måned er der ikke afsat flere pladser, men Jens Hvid håber på, at de får fyldt op.

- Udfordringen er jo den usikkerhed, der opstår i forældrene. Mange har jo mistet deres arbejde, og det er en stor post at have børn på efterskole, så det er jo et sted, man kan spare i de enkelte familier. Vi har også fået henvendelser fra nogle forældre, om der kunne blive en eller anden form for rabat, hvis man pludselig, står i en ny økonomisk situation. Derfor er vi utrolig glad for bredden i pakken, fortæller forstanderen.

Han fortæller også, at alle familier vil kunne få et tilskud på 1000kr pr. uge. Det er en økonomisk hjælp, til dem der pludselig står overfor finansielle udfordringer.

Folketinget har lavet hjælpepakken for at sikre, at de danske efterskoler består, men samtidig også for, at der ikke sker unødige skolelukninger.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.