Fysikken er stadig på plads: Dommere testes før Superliga-åbning

Om to uger går Superligaen i gang, og derfor skal dommerne være klar.

Det er ikke kun spillerne, der skal være i topform, når Superligaen går i gang om to uger. Det skal dommerne også, og nu skal de testes for at se, om de kan leve op til de fysiske krav.

quoteVi har trænet hårdt igennem de sidste to måneder. Faktisk hårdere end vi plejer, fordi vi ikke har haft nogen kampe. Så jeg føler, vi alle sammen er i god form

Mads-Kristoffer Kristoffersen, superligadommer

De har derfor også brugt den pludselige coronapause på at holde sig i gang, fortæller fodbolddommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

- Vi har trænet hårdt igennem de seneste to måneder. Faktisk hårdere, end vi plejer, fordi vi ikke har haft nogen kampe. Så jeg føler, vi alle sammen er i god form, forklarer han.

Han er en af en flok dommere, der i dag skal bestå to fysiske tests.

- Jeg forventer at komme igennem og bestå. Det er altid et mål i sig selv. Det med testen var måske noget, man frygtede i gamle dage, men nu har vi den kultur, hvor vi træner meget ved siden af, så vi er egentlig meget fortrøstningsfulde og skal nok komme igennem, fortæller Mads-Kristoffer Kristoffersen før testen.

Godt niveau

Dommernes fysiske træner Frank Henriksen er godt tilfreds med dommernes niveau.

- Det er sådan i fodbold i dag på højeste niveau, så opererer man ikke i ferier, men i kampfri perioder. Det er sådan en, vi har haft nu her, og den kan man blandt andet udnytte til at højne fysikken, og det har vi gjort. Jeg synes, det ser rigtigt godt ud, siger han og fortsætter:

- Jeg kan ikke garantere, at vi er i bedre form end nogensinde før, men jeg kan love, at vi er klar og velforberedte og glæder os til at komme igang igen.

Det er Mads-Kristoffer Kristoffersen helt enig i, da vi fanger ham efter testen.

- Vi er der, hvor vi skal være. Vi havde også masser overskud til at grine og pjatte, som vi plejer. Så vi er i hvert fald klar, når det går løs om fjorten dage. Vi har savnet det, slår han fast.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.