Fra to til én meter: Nye afstandskrav gør en stor forskel for restauratører

Både restauranter og uddannelser får nu glæde af, at der kun skal holdes en meters afstand til ens medmennesker.

Sundhedsstyrelsen lempede i går kravene til hvor stor afstand, vi skal holde til hinanden. 

Før lød anbefalingerne på, at man skulle holde to meter afstand, men i forbindelse med anden fase af Danmarks genåbning er anbefalingen gået fra to til blot en enkelt meter.

Den ændring vækker glæde i Thisted, hvor Mads Andre Hansen driver Restaurant Bryggen med kæresten Sisse Krogsgaard Andersen. 

Restaurant Bryggen har ligesom mange andre steder holdt lukket siden den 18. marts. Og selvom parret havde gjort restauranten klar til at overholde reglerne om to meters afstand mellem gæsterne, så gør de nye regler tilværelsen noget nemmere. 

- Det betyder jo, at vi kan have flere gæster inde ad gangen. Og det er jo bare godt for omsætningen, siger Sisse Krogsgaard Andersen.

- Når vi går ned på én meter nu, så kommer vi ned på det niveau, som vi havde fra starten af, når det gælder afstand mellem bordene, fortæller Mads Andre Hansen.

Godt for uddannelsen

Det er ikke kun restaurationsbranchen, der er glade for de lempede krav til afstand.

På Sjørring Skole vender elever fra 6. til 9. klasse tilbage til undervisningen i næste uge. Og med dobbelt så mange elever på skolebænken, som hidtil under coronakrisen, er det en fordel, at der ikke længere skal holdes to meters afstand.

- Nu kan vi i hvert fald sikre, at det er lærerne, der er vant til at være omkring klasserne, der også har børnene. Det betyder rigtig meget for kvaliteten af undervisningen, fortæller Morten Melgaard Krabbe, der er skoleleder på Sjørring Skole. 

På EUC Nordvest ser direktør Hans Chr. Jeppesen de nye afstandskrav som en kæmpe fordel.

- De kan ikke gennemføre et grundforløb uden at være i værkstederne, og når vi skal have alle vores elever til at være i værkstederne, så er det alt andet lige nemmere at respektere en enkelt meter, end det er at repsektere to, siger han. 

Sundhedsstyrelsen ændrer afstandskravet fra to til én meter, fordi dette ifølge Sundhedsstyrelsen i "langt de fleste tilfælde er tilstrækkeligt". 

Her er de nye anbefalinger om at holde afstand