Fra sygeplejerske til coronapatient: - Jeg havde jo tænkt, at det ville blive min tur

Cirkeline Sørensens afdeling på sygehuset i Holstebro er hårdt ramt af corona. For en uge siden blev det hendes tur til at komme hjem i sygesengen - smittet med covid-19.

For en uge siden var 24-årige Cirkeline Sørensen, der til daglig er sygeplejerske på medicinsk afdeling i Holstebro, pludselig selv patient.

Hun var blevet smittet af covid-19.

quoteJeg havde mega ondt i hovedet, ondt i hele kroppen i alle led og muskler.

Cirkeline Sørensen

- Jeg havde mega ondt i hovedet, ondt i hele kroppen i alle led og muskler. Og så var det feber - ikke høj feber, men feber, fortæller Cirkeline Sørensen.

Den tur har mange af hendes kolleger også været igennem, for medicinsk afdeling på sygehuset i Holstebro har været hårdt ramt.

- Jeg havde jo tænkt, at det bliver min tur på et tidspunkt, og det blev så bare nu, fortæller den unge sygeplejerske.

Et job med risici

Når Cirkeline Sørensen og hendes kolleger er på arbejde, kan det være svært at holde afstand til patienterne, når de skal vaskes eller have taget blodprøve.

Derfor vidste hun godt, at der i hendes job kunne være en ekstra risiko for at blive smittet med covid-19.

- Vi kan ikke gå og være bange for hele tiden at få corona. Vi bliver nødt til at gå ind og så gøre det vi skal, siger Cirkeline Sørensen.

Men selvom sygeplejerskerne skal passe deres arbejde, mener den ledende overlæge på medicinsk afdeling på Hospitalsenhed Vest altså godt, at man må have en forventning om ikke at blive smittet med covid-19.

- Det har jo været helt forfærdeligt. Når man møder på arbejde rask, må man også have en berettiget forventning om at kunne gå hjem fra arbejde rask, og det har vi ikke kunne levere på, siger Nikolai Hoffmann-Petersen.

De mange syge ansatte har betydet, at man på Cirkeline Sørensens afdeling har måtte skære ned på, hvor mange patienter de kunne have plads til, fordi der ikke har været personale nok til at dække dem.

Medicinsk afdeling i Holstebro løser alle opgaver med patienterne - på trods af udbredt smitte med covid-19 blandt de ansatte. Se indslaget med Cirkeline Sørensen her.

Fit for fight

Nu er den 24-årige sygeplejerske heldigvis tilbage. Hendes sygdom med coronavirus var ovre i løbet af få dage.

- Jeg er fit for fight. Jeg er bare glad for at komme tilbage på mit arbejde og glad for, at nu skal vi tage næste tørn, og så kommer vi forhåbentlig også godt gennem det, siger Cirkeline Sørensen.

quoteDet har jo været helt forfærdeligt. Når man møder på arbejde rask, må man også have en berettiget forventning om at kunne gå hjem fra arbejde rask, og det har vi ikke kunne levere på.

Nikolai Hoffmann-Petersen, ledende overlæge

Hun fortæller, at stemningen på medicinsk afdeling til tider er præget af utryghed, fordi nogle af hendes kolleger er bange for at blive smittet eller selv at smitte andre.

Men Cirkeline Sørensen fortæller også, at hun føler sig nogenlunde tryg, fordi der er de værnemidler, hun har brug for.

- Jeg var selvfølgelig lidt nervøs for at komme tilbage, hvis jeg nu skulle smitte nogen. Men vi har fulgt retningslinjerne, og jeg har ingen symptomer haft siden, så jeg går ud fra at jeg ikke smitter nogen, siger hun.

I dag er 24 ansatte på medicinsk afdeling i Holstebro syge med coronavirus.

Tema

Coronavirus