Formland i nye klæder: - Vi følger retningslinjerne for storcentre

Torsdag begyndte den 73. udgave af design-messen Formland i Messecenter Herning. Denne gang er det dog en noget anderledes en af slagsen.

Messecenterets administrerende direktør, Georg Sørensen, var med, da Formland torsdag åbnede. Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Litervis af sprit, bredere gange og langt færre udstillere og besøgende. Det er blot nogle af de ting, som skiller den 73. udgave af Formland ud fra tidligere år.

Design-messen, der hvert år fylder Messecenter-hallerne i Herning, har nemlig valgt at afholde arrangementet trods corona. Derfor har det betydet en lang række forholdsregler.

Branchen har hele tiden sagt, at hvis der overhovedet er mulighed for det, vil I så ikke godt undersøge det?

Georg Sørensen, Administrerende direktør, Messecenter Herning

- Vi følger retningslinjerne for storcentre i forhold til antal, afstand og den adfærd og de retningslinjer, der ligger for os alle sammen, siger Georg Sørensen, der er administrerende direktør i Messecenter Herning.

Normalt må der maksimalt samles 100 mennesker på samme sted, men idet Messecentret bliver sidestillet med et storcenter, må de lukke op mod 2.500 mennesker ind i løbet af en dag. Det er dog stadig langt fra det normale besøgstal, som ligger på 12.000 gæster i løbet af de fire dage, messen kører.

- Vi vil gerne gennemføre det her, når branchen ønsker det. Branchen har hele tiden sagt, at hvis der overhovedet er mulighed for det, vil I så ikke godt undersøge det? Så har vi også en pligt til at gøre det, vi har indflydelse på, nemlig at sikre at det kan være trygt og sikkert at komme her, siger Georg Sørensen.

Første messe i Europa

Ser man bort fra modeugen, så er Formland den første messe, der bliver holdt i Europa siden coronanedlukningen. Udstillerne rundt i centeret er glade for, at Messecenteret har valgt at gennemføre messen og sørget for alt det nødvendige.

- Det er indkøberne, der kommer. Vi har ikke de der private "snusere", siger Stellan Carlsson, der er produktionschef hos Denwood.

- Vi forventer selvfølgelig, at der ikke kommer helt så mange, men vi håber selvfølgelig på at se de gode, trofaste kunder, siger Brian Jensen, der er salgskonsulent hos Fur Bryghus.

Også kunderne er begejstrede over, at muligheden for at komme på Formland er der - corona eller ej.

- Der er ikke så mange mennesker, så det er jo fantastisk. Og man får sprittet fingrene i hvert fald, så det er okay, siger Morten Iversen, der er direktør i Silva DNA i Ribe.

Indehaver af Sebtohouse i Fredericia, Lene Kjær, er enig.

- Vi kan jo ikke være indespærret, til de finder en vaccine, så jeg er tryg ved at være her.

Sidst havde Formland 470 udstillere, men denne gang er der kun 284 stande at finde på messen.

02:26 Luk video