Forældre trygge trods corona-tilfælde i børnehave: - Det er, hvad der kan ske

Et hændeligt uheld. Det er den umiddelbare reaktion fra en forælder, hvis barn nu er sendt hjem fra børnehaven Brønsgård i Hammerum, fordi en anden forælder er testet positiv for Covid-19.

60 børn er i dag sendt hjem fra børnehaven ved Herning. De kan nemlig være blevet udsat for coronasmitte, lyder det i dag fra Herning Kommune. En stor gruppe forældre kan derfor uforvarende have fået corona’en indenfor hjemmets fire vægge.

quoteMan kan jo ikke forhindre det her 100 procent. Det kan vi jo se her: At selvom man gør, hvad man kan, jamen, så kan det jo ske

Steen Blæsbjerg Nielsen, forælder og næstformand, Brønsgård

- Jeg er selvfølgelig bekymret over, at der er sket et udbrud. Men med den måde, personalet har styret smittefaren i børnehaven med god håndhygiejne, alternative aflevering- og afhentningsmuligheder og den information, vi får nærmest hver eneste dag, så har vi været ganske trygge, lyder det fra Sten Blæsbjerg Nielsen, der er far til et barn i børnehaven Brønsgård i Hammerum og også næstformand i bestyrelsen for Spilophuset, som børnehaven er en del af.

Far testet positiv

Det er en far til et andet af børnehavens børn, der er blevet testet positiv for Covid-19, mens hans kone udviser symptomer på sygdommen. Forældrene har haft deres gang inde i børnehaven, da de netop har kørt deres barn ind i institutionen.

- Man kan jo ikke forhindre det her 100 procent. Det kan vi jo se her: At selvom man gør, hvad man kan, jamen, så kan det jo ske. Det er et uheld, simpelthen, siger Steen Blæsbjerg Nielsen i dag til TV MIDTVEST.

De påvirkede børn, deres forældre og personalet på Brønsgård bør nu testes for Covid-19, lyder opfordringen i dag fra Herning Kommune. De kan alle vende tilbage, hvis testen er negativ.

- Så vi må jo blive testet, og så må vi jo se tiden an, og så se, hvordan vi skal forholde os til det her i de kommende dage, lyder det fra Steen Blæsbjerg Nielsen.

Herning Kommune vil nu rengøre børnehaven, og efterfølgende køre med skærpet rengørings-niveau.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.