Folkeskoler skubber åbning for de ældste elever – vil undgå “panik-situation”

Struer Kommune har besluttet at vente med at åbne skolerne for de ældste klasser i yderligere én uge.

Mandag kan en stor gruppe folkeskoleelever glæde sig til at komme i fysisk skole igen efter cirka to måneder med hjemmeskole.  

Det sker, efter Folketinget har vedtaget, at kommunerne fra den 18. maj kan genåbne skolerne for elever fra 6. til 10. klassetrin. 

Men en stor gruppe folkeskoleelever i Struer Kommune må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.   

Struer Kommune har besluttet, at elever på 6. klassetrin kan starte i skole igen mandag den 18. maj, men alle elever fra 7. til 10. klassetrin skal undervises hjemme en uge mere frem til den 25. maj.  

Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse. 

Kræver grundig forberedelse

Lotte Junker Pedersen, der er direktør i Struer Kommune, fortæller, at det skyldes, kommunen har afventet retningslinjer, der skal gøre det klart, hvor mange elever skolerne har plads til.  

- For at undgå at komme i en panik-situation ved at melde for tidligt ud, har vi valgt at afvente. Det gør det også muligt for os at sørge for en mere grundig og veltilrettelagt åbning, siger Lotte Junker Pedersen og tilføjer:  

- Vi skal have klarlagt, hvad vi har plads til, og om vi skal finde nye lokaler. Det kræver forberedelse, siger Lotte Junker Pedersen.  

quoteJeg kan godt forstå, at man savner klassen, kammeraterne og lærerne. Men vi vil rigtig gerne være helt sikre på, at vi stiller rammer til rådighed for elever og lærere, som de kan være helt trygge ved.

Lotte Junker Pedersen, direktør i Struer Kommune.

Alternative skoledage

Kommunen har imidlertid vurderet, at skolerne uden problemer kan tage 6. klasserne ind.  

Direktøren i Struer Kommune har forståelse for, at der er elever, der begynder at være utålmodige.  

- Jeg kan godt forstå, at man savner klassen, kammeraterne og lærerne. Men vi vil rigtig gerne være helt sikre på, at vi stiller rammer til rådighed for elever og lærere, som de kan være helt trygge ved, siger Lotte Junker Pedersen.  

Selv efter genåbningen oplyser Struer Kommune, at der fortsat vil være tale om en anderledes skoledag, hvor der for eksempel kan være kortere dage, fleksible mødetider og brug af eksterne lokaler.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.