Folkekirkens Nødhjælp firedobler salget af gækkebreve

Midt i corona-krisen oplever Folkekirkens Nødhjælp kæmpe efterspørgsel på gækkebreve. Foruden gækken køber folk også fem kyllinger til en familie, der har brug for hjælp.

Folkekirkens Nødhjælp har siden midten af marts solgt mere end 4000 gækkebreve. Med gækkebrevene følger fem kyllinger, som bliver købt til folk i nød i for eksempel Malawi.

Antallet af solgte gækkebreve er fire gange så højt som samme tid sidste år.

Generalsekretæren i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen tror corona-krisen kan have noget at sige.

- Vi må i disse tider finde alternative måder at vise, at vi holder af hinanden. Der er gækkebrevet en oplagt mulighed. Der er da heller ikke noget bedre, end at finde sådan et i sin postkasse. Samtidig viser vores høje salgstal, at danskerne har overskud til at vende blikket udad og tænke på verdens fattigste – også når det gælder svære tider for os selv. Det er indbegrebet af næstekærlighed for mig, fortæller hun.

Salget er gået så godt, at der nu faktisk er udsolgt af de fysiske gækkebreve, men i Folkekirkens Nødhjælp har de været hurtige med en print-selv-løsning, så man fortsat kan benytte sig af tilbuddet.

Det handler om nødhjælp

Af deres hjemmeside fremgår det, at gækkebrevet faktisk følger med, når du vælger at give fem kyllinger til en trængende familie. Hele pakken koster 100kr.

Man giver kyllinger, da de vokser sig store og vil kunne lægge æg. Familierne får altså glæde af fuglene i længere tid.

Hvis man ikke går op i traditionen med gækkebreve, så er det muligt at købe en enkelt kylling for en flad 20’er, og det kan klares over sms.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.