Første dag i hjemmeskole klaret: - Det bliver to hårde uger

Mandag lukkede landets folkeskoler ned, og tusindevis af børn skal nu passe deres skole hjemmefra.

På sit værelse i hjemmet i Lemvig sidder Simone Kristensen fordybet i lektierne. På værelset på den anden side af gangen sidder lillesøster Sarah – også med næsen i bøgerne.

Simone går i 6. klasse, og Sarah går i 4. klasse. De næste to uger er deres hverdag på Christinelystskolen i Lemvig byttet ud med hjemmeundervisning på værelserne.

- Det bliver to hårde uger, tror jeg. Fordi man kun sidder alene, og der ingen er at snakke med, siger Simone Kristensen.  

Sarah Kristensen er også i gang med lektierne på sit værelse.
Sarah Kristensen er også i gang med lektierne på sit værelse.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Mor agerer skolelærer

På kontoret ved siden af sidder pigernes mor, Pia Kristensen. Hun passer også sit arbejde som kunderådgiver ved ATP hjemmefra, mens ægtemanden er på arbejde som el-installatør.

- Det passer mig faktisk fint at arbejde hjemme, fortæller hun.

Og samtidig med at Pia Kristensen passer sit sædvanlige job, agerer hun også skolelærer for døtrene. De følger det samme skema, som de normalt gør i skolen.

Så mandag stod den på dansk og matematik, og det forløb helt fint.

- Men nu er vi jo også kun dag ét. Onsdag skal du have tysk, siger Pia Kristensen henvendt til datteren Simone, der nikker.

- Der kommer vi nok lidt til kort, griner Pia Kristensen.

Indtil videre er familien Kristensen positive overfor hjemmeundervisningen. Men varer krisen helt ind i april, er sagen lidt en anden for den ældste datter.

- Det ville komme til at blive så hårdt, at jeg ikke tror, jeg kan holde til det i så lang tid. Især ikke bare at være hjemme, siger Simone.

Hverdagen er pludselig en helt anden. Hvordan klarer man den nye situation i en helt almindelig børnefamilie? Vi har kigget inden for hos familien Kristensen i Lemvig.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.