Flere vestjyder er blevet arbejdsløse: Især de unge har mistet jobbet under coronakrisen

Siden coronakrisen begyndte, har 2.295 vestjyder mistet deres arbejde. Her får du et overblik over, hvem de nyledige er.

Coronakrisen er med til at sende flere ud i arbejdsløshed. Nu giver en ny opgørelse et billede af, hvem der er særlig hårdt ramt.

De Regionale Arbejdsmarkedsråd Vestjylland har analyseret arbejdsløshedstallene for kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer. Analysen viser, at det især er unge med en kortere uddannelse eller helt uden uddannelse, der har mistet jobbet, og at det er særligt slemt inden for transport- og restaurationsbrancherne samt industrien.

39 procent flere ledige i Vestjylland

De otte Regionale Arbejdsmarkedsråd koordinerer beskæftigelsesindsatsen på områder med mangel på arbejdskraft og områder med høj ledighed. Den seneste tid har der været en langt højere ledighed end normalt at forholde sig til, og den vestjyske afdeling af RAR har derfor samlet nogle relevante tal.

I perioden 12. marts til 20. april 2020 er antallet af tilmeldte ledige i RAR Vestjyllands område steget med 2.295 personer svarende til en stigning på 39 procent.

Per 19. april 2020 er der i alt 8.177 tilmeldte ledige i Vestjylland. Til sammenligning er antallet af ledige i hele Danmark i samme periode steget med 45.400 personer, hvilket svarer til en stigning på 34 procent.

Opgørelsen viser, at flest nyledige vestjyder har været ansat inden for brancherne industri, handel, rejser, rengøring, hoteller, restauranter og transport. 

Herunder kan du få et overblik over tallene fra opgørelsen:

Fordelt på kommuner

Fordelt på køn

Fordelt på alder

Fordelt på uddannelse

Opgjort på branchetilhørsforhold

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.