Flere vælger at blive testet for coronavirus

Smittetallene stiger, og i Viborg og Herning oplever man nu en øget interesse for at blive testet for Covid-19.

01:53

Mange kommer forbi de hvide testtelte ved Regionshospitalet i Gødstrup for at blive testet for Covid-19. Video: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

I takt med at smittetallene er på vej op, så stiger også interessen for at blive testet for Covid-19.

Flest lader sig teste i Aarhus og Silkeborg, men testtrangen har også bredt sig til andre dele af regionen.

I Viborg og Herning oplever man lige nu en markant stigning i antallet af personer, der vil testes.

- Efterspørgslen er godt og vel fordoblet på teststationerne i Herning og Viborg, fortæller Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør ved Præhospitalet i Region Midtjylland.

Opmærksomhed giver travlhed

Siden april har antallet af testede i Viborg og Herning ligget på et par hundrede om dagen, når der har været mange. De sidste to uger er der kommet 4-500 personer hver dag. 

Alle reagerer jo på det ved at ville testes mere, og det tror jeg man ser over hele landet i de områder, hvor der er coronaudbrud.

Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør, Region Midtjylland

- Jeg tror, det handler om den opmærksomhed, der er kommet på det. Alle reagerer jo på det ved at ville testes mere, og det tror jeg man ser over hele landet i de områder, hvor der er coronaudbrud, siger Per Sabro Nielsen.

TV MIDTVEST snakkede i dag med flere af de personer, der kom forbi Regionshospitalet i Gødstrup for at blive testet. Mange forklarede lysten til at blive testet med, at de gerne ville være sikre på at være sygdomsfri, inden hverdagen starter igen.

- Jeg kører som sælger til daglig, så det er for at være sikker på, at jeg ikke kører rundt og smitter nogen, fortæller Henrik Vad fra Aulum.

Enkelte var kommet helt fra Aarhus for at blive testet.

- Min datter er blevet syg, og det er umuligt at få tider nogen steder, så jeg er kørt fra Aarhus sammen med min anden datter for at blive testet her, siger Hanne Lykke, der er journalist i Aarhus.

Der er stadig tider i Herning og Viborg

Mens folk har stået i kø ved de mobile testtelte i Silkeborg og Aarhus, så er der ikke kø de steder, hvor man kan bestille en tid.

- Vi har stadig ledig kapacitet i både Herning og Viborg til de steder, hvor man kan booke en tid på forhånd, slår Per Sabro Nielsen fast.

I Aarhus opjusterer regionen nu testkapaciteten for at følge med, og det er de også klar til i resten af regionen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Man kan booke en tid til at blive testet på coronaprover.dk. Du kan se alle teststeder i Region Midtjylland på regionens hjemmeside.