Flere køber sommerhus under krisen: - Processen er nok blevet speedet lidt op

Flere ejendomsmæglere frygtede, at salget af sommerhuse ville gå i stå under coronakrisen. Men der er sket det stik modsatte.

Coronavirus har mange steder betydet, at økonomien er gået i stå. Virksomheder har sendt folk hjem og lukket mere eller mindre ned. Et af de steder, hvor det har taget den stik modsatte drejning, er sommerhusbranchen.

quoteSjovt nok er det faktisk gået rigtig godt her i første kvartal.

Brian Andersen, indehaver, Estate i Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing

Det slår både indehaveren af EDC i Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing, Lars Kvist, og indehaveren af Estate i Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing, Brian Andersen, fast.

- Indtil 31. marts har vi holdt nogenlunde samme niveau som i 2019, og 2019 var EDC Søndervigs rekord år i firmaets historie, så indtil videre kan vi kun sige, at det er gået ganske fint, siger Lars Kvist fra EDC.

Den melding er Estate-indehaveren enig i.

- Sjovt nok er det faktisk gået rigtig godt her i første kvartal, og siden de lukkede grænserne i marts, har vi solgt 11 sommerhuse, som er det meste, vi har solgt på en måned - også i forhold til sidste år. Så det går faktisk rigtig fint, slår Brian Andersen fra Estate fast.

Coronakrisen satte farten op

To af dem, der lige nu leder efter et sommerhus, de kan købe, er Anette Dagil og Jens Hasselstrøm fra Vejle.

De har længe snakket om at købe et sommerhus, og når nu det ikke vides, om sommerferierejser må foretages, har det fået dem til at intensivere jagten på et alternativ.

- Vi har tænkt over, hvordan vi kunne ændre vores vaner, nu hvor vi ikke kan rejse sydpå, som vi har gjort andre år, siger Anette Dagil og fortsætter:

- Processen er nok blevet speedet lidt op, fordi vi flere gange har snakket om det. Vi er vant til at komme i Løkken, men vi kunne godt tænke os at have vores eget sommerhus at tage hen til.

Valget er faldet på at købe et sommerhus i Vestjylland, fordi de har hørt godt om, at området er i udvikling, og fordi priserne er i et niveau, hvor de kan følge med.

Frygtede stop i markedet

Brian Andersen fra Estate havde frygtet, at al sommerhushandlen kunne have været gået i stå på grund af coronavirussen.

Men med de tanker, som blandt andre Anette Dagil og Jens Hasselstrøm har, er der sket det stik modsatte.

- Der er egentlig kommet en del andre købere til, som måske har tænkt, at de skulle have været ude at rejse i år, men det kan de ikke komme, så i stedet for har de måske fremskyndet deres beslutning om at købe et sommerhus, siger Brian Andersen.

Mæglere mangler boliger

For både EDC i Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing og Estate i Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing er det gået godt på trods af coronakrisen.

Lars Kvist fra EDC mener, at det faktisk kunne have været gået endnu bedre.

- Det, vi mangler, er huse til salg. Men min oplevelse er, at en del af de ældre mennesker har svært ved at komme herud og mødes med os, siger han.

Hverken Brian Andersen fra Estate eller Lars Kvist fra EDC kan mærke coronakrisen på sommerhusmarkedet endnu. Derfor er det et nemt spørgsmål at svare på, da Lars Kvist bliver spurgt, om finanskrisen i 2008 eller coronakrisen i 2020 har været hårdest.

- Der er ingen tvivl om, at i forhold til da vi havde finanskrisen, er det et mere køberdygtigt marked, vi har til sommerhusmarkedet i 2020, end det var i 2008, siger han.

Indslag fra 6. april: Ugerne op til påske har været stormfyldte for sommerhusbranchen med tonsvis af aflysninger fra tyske turister. I et af de mest populære områder ved vestkysten var der dog masser af biler på gaden i dag - bare med danske nummerplader.
Tema

Coronavirus