Flere butikker åbner: - Så længe det er forsvarligt, så holder vi åbent

Handelsstandsforeningen i Thisted By har lavet en rundringning til butikkerne. Tendensen er, at flere åbner.

Når man går en tur ned ad gågaden Thisted, så kan man se, at flere butikker er begyndt at åbne dørene igen, efter de har været lukket på grund af coronavirus. 

En af de butikker, der nu holder åbent igen, er Chokoladekurven i Thisted.

- Så længe vi må, og så længe det er forsvarligt, så holder vi selvfølgelig åbent, forklarer Pernille Tophus Larsen, der er indehaver af butikken.

Længere nede ad gaden gør Sportigan præcis det samme. De kan godt mærke, at når fitnesscentrene er lukkede, så er der et helt andet behov, der skal opfyldes.

- Folk dyrker meget fitness derhjemme og løber en tur. Så derfor kunne vi klart mærke, at kunderne havde brug for at komme ind til os, fortæller butiksindehaver Johnny Andersen.

Igang igen

Handelschefen i Thisted By, Michael Vendelbo Pedersen, fortæller, at butiksejerne gerne vil igang igen.

- Tendensen er klart, at der dagligt er flere og flere, der åbner. I sidste uge lavede vi simpelthen en rundringning til en del medlemmer i bymidten, og de holdte enten åbent eller ville gerne åbne, forklarer han.

Og det er ikke en nyt, at butikkerne åbner. Flere har været igang i et stykke tid.

- For fjorten dage siden og op til påske startede det for alvor, og nu er der sket rigtigt meget i påsken, så i den her uge mærker vi også stor efterspørgsel fra både butikker og kunder, slår Michael Vendelbo Peder fast.

Der er kunder

Selvom mange af butikkerne godt kan mærke, at flere holder sig væk, så er der stadig kunder at komme efter.

- Vi holder os nok på et sted mellem 70 og 80 procent, siger Johnny Andersen.

Men det er ikke alle, der må holde åbent. Frisør Jane Mølvardgaard, der er chef i Hårtotten i Thisted må væbne sig med tålmodighed.

- Jeg synes selvfølgelig, det er træls, vi ikke er med. Man møder jo mange af sine søde og glade kunder på gaden, som gerne vil klippes. Så jeg håber snart, at vi må få lov til at åbne op, siger hun.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Erhverv.