Flemming lå på intensiv med corona i 167 dage – i sin koma kunne han høre familiens bøn

Den pensionerede landmand Flemming Madsen var gennem et ekstremt langt sygdomsforløb. Flere gange troede familien, at Covid-19 ville koste ham livet.

69-årige Flemming Madsen er i denne weekend på besøg hos familien uden for Borris ved Skjern.

Han bor i en aflastningsbolig på et plejecenter i Tarm, og det faktum, at han overhovedet er i stand til at besøge familien, kan uden overdrivelse betegnes som noget af et mirakel.

I marts sidste år blev den pensionerede landmand smittet med corona, og herefter fulgte en ekstremt lang periode med alvorlig sygdom.

- Det har været et vanvittigt og surrealistisk forløb, som vi slet ikke var forberedt på, siger hans hustru Kaja.

Før coronaen var Flemming Madsen en mand i god form. 

- Jeg fejlede intet. Jeg havde slet ingen skavanker, siger han.

Men han blev hurtigt så syg af Covid-19, at han den 22. marts blev indlagt på sygehuset i Herning. Herefter fulgte 167 dage på intensiv og mere end 100 dage i respirator.

Hustruen og de fire børn troede flere gange, at sygdommen ville tage livet af den 69-årige vestjyde. Og alligevel var de afskåret fra at besøge ham.

- Vi prøvede så godt, vi kunne at holde humøret oppe og tage en dag ad gangen, men det var virkelig afmagtsfuldt ikke at kunne stå ved hans seng og holde ham i hånden. Selv om han var i koma, har man som pårørende bare brug for at være der, fortæller datteren Anne Mette Madsen.

Flemming Madsen var indlagt på Covid-19 afsnittet på sygehuset i Herning.
Flemming Madsen var indlagt på Covid-19 afsnittet på sygehuset i Herning.
Foto: Privat

Flemming Madsen husker selv ikke ret meget fra forløbet. Men han har dog en erindring om, at familien sagde, at han skulle kæmpe for dem. Og det passer også. 

Kaja Madsen fortæller, at familien begyndte at bede personalet lægge en telefon ind til Flemming, så de kunne tale til ham - selvom han var i koma. 

- Vi fortalte, hvor glade vi var for ham, og hvor vigtigt det var, at han kæmpede for os. Vi kan ikke undvære dig - du skal kæmpe for os, fortæller hun.

Og Flemming Madsen nægtede at give op. Mod alle odds begyndte han at få det bedre, og i september kunne han udskrives fra intensiv.

- Forløbet har givet os en dyb, dyb taknemmelighed og beundring for det danske sundhedsvæsen. De har virkelig hjulpet Flemming og os igennem det her, siger Kaja Madsen.

Flemming Madsen og hustruen Kaja sammen med børnene Birgitte, Jens Henrik og Anne Mette.
Flemming Madsen og hustruen Kaja sammen med børnene Birgitte, Jens Henrik og Anne Mette.
Foto: Louise Fischer, TV MIDTVEST

- Har ikke hørt om nogen med så langt et forløb

Overlæge Robert Winding fra Regionshospitalet Herning betegner det i Dagbladet Ringkøbing-Skjern som en solstrålehistorie, at Flemming Madsen er kommet sig så godt oven på det ekstremt lange sygdomsforløb. 

Avisen skriver, at de 167 dage på intensiv er rekord for danske covid-patienter.

- Vi har også andre covid-patienter med lange forløb, men jeg har ikke hørt om nogen med så langt et forløb som Flemming Madsen. Jeg har været på intensivafdelinger i 20 år, og jeg mindes ikke have haft så langvarigt kritisk syge patienter før, siger Robert Winding til dagbladet.

Flemming Madsen sidder i dag i kørestol, men får stille og roligt mere  kontrol over sin krop, og han regner med, at han snart kan flytte hjem igen.

- Det er underligt ikke at kunne gå længere efter 70 år. Men man må acceptere, at det kun går langsomt fremad. Og det kommer. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Mit mål er at komme tilbage til mit gamle jeg. I løbet af sommeren løber jeg rundt herude med min rollator, siger han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.