Fiskeriskolens afgangselever er tilbage: - Det er længe ventet

Det glæder både forstander og elever, at skolens 13 afgangselever må komme tilbage på skolebænken.

Forstander Claus Hansen glæder sig over at have nogle af eleverne tilbage.
Forstander Claus Hansen glæder sig over at have nogle af eleverne tilbage.
Foto: Kar Erik Lørup / TV MIDTVEST

De fleste vil allerhelst være ude at fiske, men nu hvor det skal være, så er de 13 afgangselever på fiskeriskolen i Thyborøn glade for at være tilbage i skole. Det betyder nemlig, at deres uddannelse kan blive afsluttet til sommer.

- Det er længe ventet. Vi har glædet os rigtig meget til at komme i gang, men det er da en udfordring. Det er der ingen tvivl om, siger Claus Hansen, der er forstander på fiskeriskolen.

Udfordringen ligger i, at skolen kun må åbne, hvis de kan overholde alle myndighedernes retniningslinjer. Især reglen omkring afstand kan være svær, og det er også årsagen til, at det kun er 13 elever ud af de i alt 76 elever, der er plads til på skolen, som er vendt tilbage.

- Det er en meget anderledes hverdag, de vender tilbage til, men det er ret vigtigt, at vi kan få dem ind og få gjort dem færdige, siger Claus Hansen.

Enkeltværelser og afstandsmåltider

Udover at sidde langt fra hinanden under måltiderne, så har elever også - noget usædvanligt - fået enestuer. Eleverne tager dog ikke de mange restriktioner så tungt.

- Det er lidt mærkeligt med de regler, vi har fået, men det er rart, at vi kan få de her papirer, i stedet for at vi skal vente, siger Laurids Bruun Virum fra Struer. 

Alligevel glæder de sig til en normal hverdag.

- Man savner lidt at være tæt med hinanden. At kunne give en krammer og give hinanden hånden, og det er lidt kedeligt, når der ikke er flere på skolen, siger Marcus Koldkjær Andreasen fra Hjørring.

Når eleverne får deres blå bevis i uge 28, skal de i deres sidste praktik. Hvis alt går efter planen, er de færdiguddannede til oktober.

Sådan ser det ud, når eleverne spiser i kantinen. 
Sådan ser det ud, når eleverne spiser i kantinen. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST