Firma fra Viborg donerer 7.500 puslespil til børn på hospitalet

Fabio Cujino er en af de tre mænd bag firmaet Doktor Universe med base i Viborg, der laver legetøj, som skal hjælpe børn igennem læge- og hospitalsbesøg.

De tre mænd bag firmaet Doktor Universe donerede fredag 7.500 puslespil og 1.500 plakater til afsnittet for børn og unge på Hospitalsenhed Vest.

Det er meningen, at de skal deles med andre børn, der er tilknyttet hospitaler i hele Region Midtjylland. 

quoteVi vil alle sammen gerne kunne gøre noget mere, men det føles altid dejligt at kunne bidrage med et eller andet.

Fabio Cujino, Doktor Universe

Det fortæller Fabio Cujino, der er direktør i legetøjsfirmaer Doktor Universe, som ligger i Viborg.

- Jeg håber naturligvis, at det kommer til at sprede glæde. Jeg håber også, at det kan spare noget tid for de sygeplejersker og plejepersonale, der skal tage sig af børnene. Generelt vil vi bare gerne bidrage, med det vi kan, fortæller Fabio Cujino.

Lægemiddelstyrelsen har projektet ”Danmark hjælper Danmark,” hvor man kan komme med donationer for at hjælpe under corona-krisen.

Det var herigennem, Fabio Cujino kom i kontakt med Sonja Haugaard, der er afdelingssygeplejerske på afsnittet for børn og unge på Hospitalsenhed Vest.

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Jeg blev meget rørt, da han ringede og fortalte, at de gerne ville komme med den her donation, så jeg skyndte mig at sige ja med det samme. Jeg har kæmpe respekt for de her tre gutter, der har fået den ide, fortæller hun.

Hjælp til børn og personale

De mange engangspuslespil blev afleveret i Herning fredag den 3. april, men det er først i løbet af i dag, at børnene har kunne få lov til at åbne pakkerne.

- Vi er først lige begyndt at dele puslespillene ud i dag. Vi har været nødt til at lade dem stå 48 timer for at sikre, at der ikke er nogen smittefare, men vi kan se, at børnene bliver rigtig glade for at få de her pakker, siger Sonja Hougaard.

Hun fortæller også, at det er en ny udfordring, at hun nu skal finde en måde at få delt puslespillene ud til andre steder i regionen, men der kører dagligt en taxa mellem Skejby og Herning, og hun vil prøve at starte der.

Spillene er tiltænkt som engangslegetøj, og derfor er det muligt at producere så mange, at der er nok til, at alle børn, kan få deres eget spil. Det skal også mindske risikoen for spredningen af Covid-19

Vil gerne gøre mere

Doktor Universe, der også går under playdoktor.dk, er et firma, der specialiserer sig i at lave legetøj og andre hjælpemidler, som skal gøre læge og hospitalsbesøg mere behageligt for børn. De mente, det var oplagt, at de skulle hjælpe til.

- Det føles ikke som om, at det er nok. Vi vil alle sammen gerne kunne gøre noget mere, men det føles altid dejligt at kunne bidrage med et eller andet. Hvis der nogen børn, der tænker, at det var fedt med sådan en lille gave, så er vi glade, fortæller Fabio Cujino.

Firmaet står også klar til at hjælpe igen, hvis det skulle blive nødvendigt, og selvom de ikke har pakkerne klar, så vil de gerne bidrage med mere, hvis der er andre steder, der skulle ønske hjælpen.

Det er ikke gratis at producere alle puslespillene, men i første omgang tænker Fabio Cujino ikke på de økonomiske konsekvenser og vil bare gerne hjælpe.

Han håber, at de kan komme mere bredt ud med deres produkter, når krisen er slut.