Festuge i 2021 aflyses allerede nu: - Det er både ansvarligt og fornuftigt

Allerede nu aflyser arrangørerne bag Holstebro Festuge udgaven i 2021, selvom den først skulle have været afviklet i juni.

Selvom der stadig er syv måneder til juni 2021, er Holstebro Festuge 2021 blevet aflyst.

Det oplyser Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret og Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Årsagen skal findes i usikkerheden omkring covid-19 – også på længere sigt.

- Vi anerkender fuldstændig den beslutning, bestyrelsen for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret har truffet. Det er både ansvarligt og fornuftigt i den usikre situation, som corona-pandemien har skabt. Ikke desto mindre har vores borgere brug for at få oplevelser. Derfor er det glædeligt, at Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret og festuge-aktører vil afsøge mulighederne for at lave nogle af de planlagte aktiviteter som mindre, enkeltstående arrangementer, siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune, Lene Dybdal, i en pressemeddelelse.

Festugen i 2021 skulle have været den 11. udgave med overskriften ”Generationen – transformationer”.

Vil prøve at afholde dele af festugen

Selvom hele festugen som sin helhed er blevet aflyst, afholder det ikke arrangørerne at forsøge at gennemføre dele af den alligevel.

Men det skal foregå på en forsvarlig måde, mener Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret.

Derfor vil Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret sammen med Holstebro Kunstmuseum, Holstebro Musikskole, Balletskolen, Dansk Talentakademi, Nr. Vosborg, Operaen i Midten og Slagteriet foreslå, at nogle af de planlagte aktiviteter måske alligevel kan finde sted som mindre, enkeltstående arrangementer, hvor der tages højde for covid-19.

Der bliver altså tænkt i løsningsalternativer, når nu hele festugen ikke kan afholdes. For hvis man forsøgte at gennemføre den, blot for at aflyse senere, ville det være ubærligt, siger den kommende teaterdirektør for Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, Per Kap Bech Jensen, i pressemeddelelsen.

- Holstebro Festuge involverer et stort antal mennesker. Både professionelle og frivillige, som gør en enorm indsats for at få noget op at stå til gavn og glæde både for byen selv og for de mennesker, som bor i den. At bygge sådant et engagement op, der skal til, for at dette kan lykkes, kræver virkelig sin mand og kvinde. Og så ville det jo simpelthen være alt for ubærligt og frustrerende, hvis det hele viser sig ikke at kunne blive til noget.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.