Feriehusudlejer håber tyskere bliver erstattet af danskere

Efter de seneste rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet frarådes rejser til stort set hele verden, og samtidig er det også svært for udenlandske turister at komme på ferie i Danmark.

Fra klokken 00.00 natten mellem fredag og lørdag kræver det et anerkendelsesværdigt formål, hvis udenlandske personer skal rejse ind i Danmark. Udenrigsministeriets seneste rejsevejledninger fraråder samtidig danskere at rejse ud i verden, da alle lande i verden nu betegnes som orange, og dermed er lande, hvortil rejser frarådes.

Mange tyske turister skulle have været på ferie ved den jyske vestkyst, men dem må feriehusudlejerne nu vinke farvel til.

- Tre ud af fire af dem som skulle være kommet, kan ikke komme nu. Det er træls, siger Lars Christensen, der er områdeleder for Novasol-Dansommer i Vestjylland.

Selv om det er lavsæson og ikke den værste tid at skulle undvære de udenlandske turister, så rammer nedlukningen alligevel hårdt.

- Frem til nytår var der faktisk fint booket ud. Men det, der er det værste, er, at vi ikke kan se en ende på det, siger Lars Christensen.

Satser på danske turister

Ved den seneste opdatering af rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet, der kom torsdag, kom Grækenland også på listen over lande, hvortil rejser frarådes. Det betyder, at Danmark nu fraråder rejser til alle lande i verden.

- Med den smittestigning, vi har set, er der nu praktisk talt ingen steder, hvor der ikke er høj smitte. Og det afspejles i vores rejsevejledninger, siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet til ritzau.

Netop den situation gør, at feriehusudlejeren håber, at de kan indhente noget af det, de kommer til at tabe på de udenlandske turister.

- Heldigvis kan vi se, at danskere begynder at booke sig ind i vores feriehuse nu. Vi håber på, at der kommer flere. Vi kan se, at de begynder at komme allerede fra i morgen, siger Lars Christensen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.