FCM klar til Superliga igen: Nu handler det om mesterskabet, siger Sviatchenko

FC Midtjyllands spillere er klar til at genoptage Superligaen. Corona er ingen undskyldning, når holdet på mandag møder AC Horsens, lyder det.

I knap to uger har topholdet FC Midtjylland nu trænet under mere normale omstændigheder, og onsdag mødte anfører og cheftræner pressen - for første gang siden coronaen i marts sparkede ligaen til hjørne.

Både Brian Priske og midtforsvar Erik Sviatchenko var topmotiverede forud for repremieren på forårssæsonen, der venter på mandag.

- Vi vil jo gerne færdiggøre sæsonen og have det her mesterskab, som vi har kæmpet for rigtig, rigtig lang tid, så det er dejligt, at vi kan få lov til at færdiggøre det – at det ikke er blevet afbrudt og annulleret, lyder det fra anfører Sviatchenko.

Holdet har trænet under nedlukningen, men ikke som normalt. Det er i stedet foregået i mindre grupper og uden samme form for kontakt, som ellers er centralt i træningerne.

Erik Sviatchenko vurderer dog alligevel, at holdet står skarpt, når de møder AC Horsens på mandag.

- Jeg kan ikke rigtig se, at vi har haft 10 uger uden fodbold. Jeg tror, at vi står rigtig fint, og det momentum vi havde opbygget, før coronakrisen indtraf, kommer vi til at køre videre på.

Priske: For tidligt at snakke om mesterskab

FC Midtjylland fører Superligaen 12 point foran FC København. Der mangler to runder af grundspillet og 10 runders slutspil.

Dermed ligger et potentielt mesterskab et sted ude i horisonten, men den snak mener cheftræner Brian Priske ikke er relevant endnu.

- Der er 12 kampe og 36 point, så det er lige tidligt nok at gå i de tanker, siger han.

Kan du lade være med det?

- Sagtens. Jeg er så fokuseret på det arbejde, der ligger hver eneste dag. Når jeg træder ind ad døren herude i Ikast, så er det for at jagte at være den bedste og give det bedste til spillerne. Og det er det, det handler om. Og det er også for spillerne.

Cheftræneren vurderer, ligesom sin anfører, at holdet er kommet godt igennem perioden uden kampe. Corona er ifølge Brian Priske ingen undskyldning for ikke at være klar.

- Jeg forventer, at vi leverer. Jeg forventer, at vi ligger det arbejde i det, som er et absolut minimum, og så ved jeg også, at vi har kvaliteter nok til at vinde.

Uden tilskuere

Selvom alting begynder at ligne sig selv mere og mere, vil der dog mangle noget helt essentielt, når FC Midtjylland går på banen på mandag klokken 16.

Superligaen genoptages uden tilskuere, og derfor vil tribunerne i Herning være tomme. I stedet vil fansene kunne overvære kampen fra deres biler på parkeringspladsen.

Det har spillerne dog for længst accepteret, ifølge Erik Sviatchenko.

- Vi har vidst det under hele den her coronakrise. Det er enormt ærgerligt for os som spillere, men det er måske endnu mere ærgerligt for fansene, som hungrer efter at komme ind og juble, fest og fejre de her sejre med os, som vi har fået og vil få, siger anføreren, der vurderer, at spillerne først for alvor vil bemærke de tomme tribuner efter de 90 minutter.

Undervejs vil det være kampen, der er i fokus som det vigtigste, mener Sviatchenko.

Kampen mellem FC Midtjylland og AC Horsens sendes på mandag klokken 16 på Eurosport 2.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.