FCM har plan klar for at få 5.000 tilskuere på stadion

FC Midtjylland stiler efter 5.000 tilskuere på MCH Arena.

Flere fodboldklubber har planerne klar, hvis der fra politisk side gives grønt lys til en forsøgsordning, der tillader mere end 500 tilskuere til superligakampe.

Hos topholdet FC Midtjylland satser man på at få plads til 5.000 tilskuere. Det siger Preben Rokkjær, der er FC Midtjyllands marketingdirektør, til klubbens hjemmeside.

- Vi har udarbejdet en plan for, hvordan vi kan opdele MCH Arena i flere sektioner, således vi kan byde op mod 5.000 tilskuere til fodbold. Ingen sektioner vil indeholde mere end 500 tilskuere, og der vil være separate P-pladser, indgange, boder og toiletter for hver sektion. Herudover vil vi naturligvis have fuld fokus på rengøring, håndsprit og den anbefalede afstand, siger han.

AGF har regnet ud, at den vil kunne lave 18 sektioner med plads til 500 tilskuere, hvilket vil give plads til i alt 9.000 tilskuere til en superligakamp på Ceres Park.

Det siger AGF-direktør Jacob Nielsen til Jyllands-Posten. Han påpeger også, at fansene vil blive bedt om at ankomme på forskellige tidspunkter

Meningsløst med kun 500 tilskurere

Tidligere har FC København forklaret, hvordan hovedstadsklubben vil kunne lave 21 afsnit i Parken med plads til 500 tilskuere i hvert afsnit.

Flere superligaklubber har givet udtryk for, at det vil være meningsløst og en underskudsforretning at åbne for tilskuere, hvis der kun må være 500 af dem til en superligakamp.

Justitsministeriet meddelte mandag, at en forsøgsordning med superligakampe med mere end 500 tilskuere skal drøftes politisk.

Ifølge Ekstra Bladet har Divisionsforeningen i weekenden fremsendt en omfattende tilskuerprotokol på 20 sider til Kulturministeriet. Heri beskrives det, hvordan klubberne på forsvarlig vis vil kunne lukke flere tilskuere ind til kampene.

Der blev senest spillet en superligakamp med tilskuere 2. marts. Her overværede 8.103 tilskuere opgøret mellem FC Midtjylland og Sønderjyske.

Divisionsforeningen har tidligere givet udtryk for, at det er dens ambition at sikre, at klubberne fra starten af næste sæson kan benytte sig af stadionernes fulde kapaciteter.

Næste sæson begynder i slutningen af august eller starten af september.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.