FC Midtjylland tvunget til at ændre planer: Må afvise fans i døren

Efter regerings nye corona-retningslinjer skal FC Midtjylland nu til at kontakte de tilskuere, der havde glædet sig til kamp lørdag, men det er noget nær en umulig opgave, lyder det fra den kommercielle direktør, Jacob Jørgensen.

Når FC Midtjylland lørdag tager imod Lyngby på hjemmebane, bliver det er helt andet arrangement, end der først var planlagt. 

900 mennesker skulle have spist middag til et sponsorevent, mens omkring 4.000 tilskuere skulle se kampen på stadion. 

Men efter regerings nye retningslinjer, der blandt andet tæller 500 tilskuere til sportskampe, bliver klubben nødt til at skuffe mange sponsorer, men i særdeleshed fans. 

- De sætter os i en umulig situation. Vi har ingen chance for at nå at kontakte alle dem, der har købt billet inden i morgen. Jeg håber, at regeringen ved, hvad det her betyder både økonomisk og sikkerhedsmæssigt, for vi ved jo ikke, hvad der sker, når vi bliver nødt til at afvise så mange i døren, fortæller Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i klubben.

Når der nu kun er tilladt 500 på stadion, så er det reelt set kun 300 tilskuere, der er plads til fordi stab, spillere og presse udgør 200 personer. 

Grundet det planlagte arrangement, vil der i morgen kun blive plads til en tredjedel af de sponsorer, der var inviteret og ingen andre tilskuere.

- Fremadrettet vil vi dele det op, så halvdelen kommer til at være sponsorer, og halvdelen er almindelige tilskuere. Vi havde købt ind til arrangementet, så derfor har vi valgt, at der desværre kun er plads til sponsorer i morgen, siger Jacob Jørgensen.

Forstår ikke beslutningen

Den kommercielle direktør respekterer, at reglerne nu engang er, som de er, men han synes godt, at de kan tillade sig at stille spørgsmålstegn ved den beslutning, der er truffet.

- Vi vil gerne bidrage til, at der ikke kommer smitte, men indtil videre er der, så vidt vi ved, ikke nogen der er blevet smittet af at være til fodbold. Vi har bevist, at vi godt kan håndtere at have flere gæster, siger han.

Til kampen i morgen håber de på, at de fans der ikke når at få nys om de nye forhold, vil være forstående overfor at blive afvist i døren.

- Det er da meget ærgerligt. Det var ikke en melding, vi havde set komme, men vi er jo ikke sundhedsmyndighed. Vi må antage, at regeringen har lyttet til dem og lavet de foranstaltninger, der er bedst for landet, og det bakker vi op om, uanset hvor træls det måtte være, fortæller Jacob Jørgensen. 

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.