Familien Kristensen bruger 83 mundbind om ugen

Corona-reglerne i Danmark er blevet strammet, og der skal nu bruges mundbind flere steder. For en familie på fire løber det hurtigt op.

Hvis mundbind skal bruges korrekt, så kan man hurtigt få brugt et par stykker.

- Det kommer virkelig bag på mig, at det er så mange man bruger. For mit eget vedkomne sidder jeg og arbejder hjemme, og jeg er alligevel oppe på en 20 stykker. Det synes jeg da er mange, siger Pia Dyrmose Kristensen.

Hende selv, manden og deres to døtre har i den sidste uge talt, hvor mange mundbind de egentlig bruger.

På en uge er det blevet til 83.

- Det er det, vi kan gøre for at bremse det, for tallene går jo den forkerte vej. Personligt er jeg bare rigtig glad for, at foreningsidrætten fik lov til at fortsætte, fortæller Pia Dyrmose.

Anden bølge af corona er skyllet hen over landet, hvilket har fået regeringen til at lave strammere krav om mundbind.

Det kan være svært med mundbind

Reglerne for den korrekte brug af mundbind er omfattende, og selvom de fleste siger, at de bruger dem korrekt, så kan det smutte.

Hvordan bruger du mundbind korrekt?

Overfor TV MIDTVEST vil flere gerne erkende, at de ikke altid får overholdt retningslinjerne om mundbind til punkt og prikke.

- Jeg har det i lommen, og jeg tager det da på igen, næste gang jeg skal ind i en butik. Det må man vist ikke, fortæller Jens-Christian Krogh.

- At røre mundbindet under brug er der jo mange der gør. Det er jo noget, man ikke rigtig tænker over, siger Benjamin Sortkær.

Børnene bruger det også

Håndboldtræning, konfirmationsforberedelse og shopping er med til, at Simone Dyrmose Kristensen med 27 mundbind er familiens storforbruger. Også selvom det er irriterende.

- Man skal jo have mundbind på sig, og man skal også altid spritte hænder, og man får tørre hænder af det og sådan nogle ting. Men hvis det er det, der skal til, så gør jeg det, fortæller hun.

Lillesøster Sarah Dyrmose Kristensen på 10 år  behøver egentlig ikke at bruge mundbind, men hun forsøger at bruge det, når hun kan.

- Det er meget træls. Nogle gange er jeg måske bare lige nede i byen og i boghandleren, hvis jeg mangler en blyant, og nu skal jeg have mundbind på, når jeg går derind, siger hun.

Familien Kristensen overvejer at skifte over til stofmundbind, der kan vaskes, så de slipper for hele tiden at skulle skifte.