Falsk coronatest satte Sønder Nissum på den anden ende: - Det har været en rutsjebanetur

Da en coronatest viste, at et barn fra en institution i Sønder Nissum var smittet med Covid-19, fik de sig et chok i landsbyen. Men bekymringen viste sig at være ubegrundet - prøven var nemlig negativ.

De seneste dage har været turbulente i Sønder Nissum. Et barn i institutionen Krudtuglen, som er en kombineret vuggestue, børnehave og fritidshjem, blev tirsdag testet positiv for coronavirus. Men det viste sig at være en fejl, for barnet var slet ikke smittet.

quoteVi bliver direkte involveret i det, fordi jeg har også medarbejdere, der har børn både i Staby og i Krudtuglen.

Peer Viborg, uddeler i Dagli’ Brugsen, Sønder Nissum.

Men inden de fandt ud af det, blev både Krudtuglen og Staby Skole allerede i løbet af tirsdag tømt for børn, og heller ikke onsdag var der leg på legepladsen. 82 elever blev sendt hjem.

- Jeg ringede rundt til alle forældre og sagde, at vi lukkede ned, og at de gerne måtte hente deres børn hurtigst muligt, siger Maja Vindum Knudsen, som er leder i Krudtuglen.

Prøvesvar tog pusten fra faren

Mads Thomsen er far til det barn, som, de mistænkte, havde corona. Drengen er én af de i alt 49 personer, der inden for de seneste dage fejlagtigt har modtaget et positivt prøvesvar på deres Covid-19 test.

Selvom Mads Thomsen er lettet over, at hans søn ikke var smittet alligevel, så nåede han at få sig lidt af et chok, da han tjekkede Sundhed.dk og så resultatet af prøven.

- Jeg var nødt til at finde den nærmeste parkeringsplads og lige trække vejret fem gange. Det kommer jo lige pludselig tæt på. Og det er jo noget, man ikke har lyst til, skal være tæt på ens familie eller omgivelser eller de institutioner, de går i til hverdag, siger Mads Thomsen.

Lokal købmand mærkede også konsekvenserne

Ikke kun puljeinstitutionen Krudtuglen og Staby Skole blev påvirket af den falske nyhed om coronasmitte. Også hos den lokale købmand kunne de mærke konsekvenserne af, at et lokalt barn angiveligt var smittet med coronavirus.

- Vi bliver direkte involveret i det, fordi jeg har også medarbejdere, der har børn både i Staby og i Krudtuglen. Så de røg jo lige hjem for at passe deres børn, som jo selvfølgelig er det vigtigste, siger Peer Viborg, som er uddeler i Dagli’ Brugsen i Sønder Nissum.

Leder i Krudtuglen, Maja Vindum Knudsen, er lettet over, at det trods alt var falsk alarm. Nu er de i puljeinstitutionen forberedt, hvis der på et tidspunkt skulle være en, der rent faktisk blev smittet med Covid-19.

- Nu har vi jo testet alle voksne, og over halvdelen af børnene er testet, så nu er vi coronafri, regner vi med, siger Maja Vindum Knudsen.

Hverken Sundhedsstyrelsen eller Statens Seruminstitut har ønsket at udtale sig omkring, hvordan det kunne ske, at 49 personer har fået et positivt svar på en coronatest, der i virkeligheden var negativ.

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, skriver i et skriftligt svar til TV MIDTVEST:

- Det er beklageligt, at der her er sket en teknisk fejl. Der er ikke andet at gøre end at undgå fejl ved at stramme op og blive bedre i fremtiden.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.